Cevdet Yılmaz'dan canlı yayında emeklileri heyecanlandıran açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, A Haber'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, emekliler ve enflasyonla ilgili yapılacak çalışmaları açıkladı.

Cevdet Yılmaz'dan canlı yayında emeklileri heyecanlandıran açıklama
Yayınlanma:

Yılmaz, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir açıklama yaparak, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak" dedi.

Ayrıca İsrail'in Filistinlilere soykırım politikası ve İsrail-İran gerilimiyle ilgili olarak da görüşlerini dile getirdi. Yılmaz, Gazze'de ateşkesin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, "İsrail-İran gerilimi Gazze'de yaşananları gölgelememeli" dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin bölgesel çatışmaları engellemek için çaba harcadığını belirtti. Ayrıca IMF spekülasyonlarına son vererek, "Kesinlikle IMF ile masaya oturulması söz konusu değil" dedi. Ekonomideki yol haritasının netleştiğini ve atılan adımların hayata geçirildiğini söyleyen Yılmaz, seçimsiz 4 yılın önemine dikkat çekti.

ENFLASYONLA İLGİLİ TARİH VERDİ

Cari açığın yarı yarıya azaldığını ve Türkiye'nin döviz ihtiyacının düştüğünü belirten Yılmaz, "Enflasyonu düşürmeye kararlıyız, geçmişte de bunu başarmış bir kadroyuz. Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta enflasyon düşecek" açıklamasında bulundu. Fahiş fiyatlarla mücadele konusunda da önemli adımlar atacaklarını belirten Yılmaz, yasal önlemlerin alınacağını ve yaptırımların caydırıcı olacağını ifade etti.

Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Yılmaz, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak, 16 milyon emeklimiz var. Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleştirelim. Bu yönde de umut verici gelişmeler var, istihdam artışı var" dedi. Ayrıca "Filistin davasının arkasındayız" diyen Yılmaz, "İsrail'le ticareti daraltıcı çok kapsamlı kararlar aldık" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.