Çevre dostu e-Tebligat uygulamasıyla 127 bin ağaç hayatta kaldı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çevre dostu e-Tebligat uygulamasının etkilerini paylaştı. Bakan Tunç'un yaptığı açıklamaya göre, e-Tebligat sayesinde 213 milyon 429 bin 761 tebligat gönderildi.

Çevre dostu e-Tebligat uygulamasıyla 127 bin ağaç hayatta kaldı!
Yayınlanma:

Bu uygulama ile 7 milyar 136 milyon 589 bin lira kamu kaynağı ve 7 bin 470 ton kağıt tasarrufu sağlandı. Ayrıca, çevreci bir yaklaşım olarak 126 bin 990 ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Adalet Bakanlığının yargıda teknolojinin kullanımını artırma hedefi doğrultusunda başlatılan e-Tebligat uygulaması, 2019'dan itibaren tüm kamu kurumları, özel hukuk tüzel kişileri, noterler, avukatlar, arabulucular ve bilirkişiler için zorunlu hale getirildi. Bu adımın amacı, yargısal süreçlerin hızlanması ve tebligat süreçlerinin daha verimli bir şekilde yürütülmesidir.

e-Tebligat sayesinde zaman kaybı engellenirken tebligat süreçleri anlık olarak tamamlanabilir hale geldi. Bu uygulama ile haftalar süren tebligat süreçleri kısaltılarak adaletin daha hızlı bir şekilde sağlanması hedefleniyor.

Adalet Bakanlığı, e-Tebligatın yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdürürken bu uygulamanın yurt dışında yaşayan vatandaşları da kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor. Bu sayede, adaletin sağlanması ve yargı süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için önemli bir adım atılmış olacak.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.