CHP'de MYK toplantısı sonrası '1 Mayıs'ta Taksim' vurgusu: "Hep birlikte Taksim'e yürüyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda öne çıkan konulardan biri, 1 Mayıs etkinlikleri için Taksim Meydanı'nda toplanma talebi oldu.

CHP'de MYK toplantısı sonrası '1 Mayıs'ta Taksim' vurgusu: "Hep birlikte Taksim'e yürüyoruz"
Yayınlanma:

Deniz Yücel, "Emekçilerin elini havada bırakmayın. Taksim Meydanı'nı 1 Mayıs'a açmaktan korkmayın" dedi.

Adalet kavramının önemine değinen Yücel, "Güçlü savunma olmadan adalet olmaz" vurgusu yaptı. Adaletin, özgürlüklerin ve demokrasinin temel taşı olduğunu belirtti ve bu kavramların olmadığı bir ülkede kimse güvende olamaz dedi. Ayrıca, hukuk düzeninin bozulması durumunda ekonomik refahın da tehlikeye gireceğine dikkat çekti.

Yargıtay Başkanı seçilememesi konusuna da değinen Yücel, bu durumun ciddi bir kutuplaşma göstergesi olduğunu ifade etti. Siyasi görüşlerin yargı üzerindeki etkisinin arttığını belirterek, bu durumun Yargıtay'ın işleyişini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Ayrıca, öğretmen atamaları konusunda yaşanan sorunlara da değinen Yücel, binlerce öğretmenin atanmayı beklediğini ve bu durumun acil bir çözüm gerektirdiğini ifade etti. Mülakat sisteminin liyakatsizliğe, adam kayırmacılığına ve haksızlığa neden olduğunu belirterek, bu sistemin kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, 1 Mayıs etkinlikleri için Taksim Meydanı'nın önemine vurgu yapan Yücel, bu meydanın hak arayan herkesin buluşma noktası olduğunu söyledi. AK Parti iktidarının Taksim Meydanı'nda toplananlara karşı olumsuz bir tutum sergilediğini ifade ederek, meydanın 1 Mayıs'a açılmasının önemine değindi ve "Taksim Meydanı'nı 1 Mayıs'a açmaktan korkmayın" çağrısında bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de 1 Mayıs için resmi X hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve “1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz.” diyerek saat 10’da Saraçhane’de toplanarak Taksim’e yürüneceğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.