Danıştay, Atatürk Havalimanı için karar verdi: İhale iptal!

Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi planı, Danıştay tarafından iptal edildi. İstanbul'un sembolik yapılarından biri olan havalimanının geleceği, yapılan ihaledeki usulsüzlükler nedeniyle belirsizliğe gömüldü.

Danıştay, Atatürk Havalimanı için karar verdi: İhale iptal!
Yayınlanma:

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Danıştay 13. Dairesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihale sürecinde yaşanan usulsüzlükleri gerekçe göstererek yaptığı itirazı haklı bularak, ihaleyi iptal etti.

29 Nisan 2022'de gerçekleştirilen ihale, iktidarın önde gelen müteahhitlerine kapalı kapılar ardında davet usulüyle yapılmıştı. Ancak Danıştay'ın verdiği kararda, ihale sürecinde ivedilik şartının yerine getirilmediği ve ihaleye davet edilen firmaların özel niteliklerinin aranmadığı belirtildi. Bu karar, İBB'nin TOKİ ve Çevre Bakanlığı aleyhine açtığı davada da lehine sonuçlanmıştı.

Atatürk Havalimanı'nın geleceği, sivil ve kargo uçuşlarına kapatılmasından sonra belirsizlik içindeydi. İptal edilen ihaleyle birlikte, havalimanı pistleri üzerine planlanan spor sahaları, tenis kortları ve cami-külliye inşaatlarının da geleceği belirsizliğe karıştı.

İBB'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planına açtığı dava sonucunda çıkan bilirkişi raporu, havalimanıyla ilgili alınan kararın şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu ortaya koydu. Bu gelişmeler, Atatürk Havalimanı'nın geleceği ve İstanbul'un şehircilik politikaları açısından önemli bir dönüm noktası oluşturuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.