Depremde 19 kişinin öldüğü Fazilet Apartmanı'nda yargılama sürüyor

6 Şubat 2023'teki depremlerde Kahramanmaraş'ta yaşanan ve "asrın felaketi" olarak adlandırılan olayın merkez üssü olan Fazilet Apartmanı A Blok'un yıkılmasıyla ilgili olarak 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Depremde 19 kişinin öldüğü Fazilet Apartmanı'nda yargılama sürüyor
Yayınlanma:

4.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, başka bir dosyadan tutuklu olan ve bu davada tutuksuz yargılanan Mahmut Oktay H. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahmut Oktay H, inşaat mühendisi olduğunu ve 1975 yılındaki yönetmeliklere uygun olarak binanın projesini hazırladığını belirterek, bilirkişi heyetinin bazı hesaplamalarında hatalar yapıldığını iddia etti.

Sanık, 8 mahkeme dosyası olduğunu ve Fazilet Apartmanı'nın her iki bloğunda da en kaliteli malzemelerin kullanıldığını savunduğunu ifade etti. Ayrıca, kendi yaptığı inşaatlarda kötü malzeme kullanımının söz konusu olamayacağını savundu.

Müştekilerden Mehmet Kaan Çimen, Fazilet Apartmanı'nda anne ve babasını kaybettiğini ve binaya ilk taşınan aile olduklarını belirtti. Apartmanın altındaki fırının aktif olarak çalıştığını ve buna bağlı olarak sorunlar yaşandığını dile getirdi. Ayrıca, bina sakinleri arasında yapılan toplantılarda apartmanın geleceğiyle ilgili endişelerin konuşulduğunu ve bazı sıkıntıların yaşandığını aktardı.

Diğer müştekiler de benzer şekilde sorumlulardan şikayetçi olduklarını ifade etti.

Mahkeme heyeti, firari sanıklar Akın Y. ile Ferihan Y. hakkındaki yakalama kararının devamına karar vererek duruşmayı 24 Ekim'e erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.