Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den İsrail'e uyarı: Refah'a saldırı tüm dünyayı etkiler

Gazze'de ateşkesin sağlanması ve rehine ile tutukluların karşılıklı serbest bırakılması önerisinin Filistin tarafından kabul edilmesi, Dışişleri Bakanlığı'nı memnun etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den İsrail'e uyarı: Refah'a saldırı tüm dünyayı etkiler
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda bu gelişmeyi önemli olarak değerlendirdi.

Keçeli ayrıca, Gazze'deki yıkım ve katliamın sona erdirilmesi yönünde atılan bu olumlu adıma rağmen İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını artırmasının Netanyahu Hükümeti'nin samimi bir yaklaşım sergilemediğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek Türkiye'nin endişe duyduğu noktanın, bu olumlu gelişmenin arkasında kalıcı bir barışın sağlanamaması ve İsrail'in saldırgan tavrının devam etmesi olduğunu aktardı.

Dışişleri Bakanlığı, Refah'a yapılacak bir askeri harekatın sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyeceğine vurgu yaptı. İsrail'in Gazze'yi işgal ettiği sınır kapısının derhal çekilmesi ve Refah'ta ve sınır kapısında eski statüye hızla geri dönülmesi gerektiğini belirtti. Türkiye, bu çatışmanın tırmanmasından kaçınılması ve bölgede barış ve istikrarın sağlanması için uluslararası toplumu ve tarafları adil ve kalıcı bir çözüm bulmaya çağırdı.

Sözcü Keçeli, sosyal medyada yapyığı paylaşımı İngilizce olarak da paylaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.