Diyaner Başkanı Erbaş, İtalya Como'da konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Como Camii'nde gurbetçilerle bir araya geldi ve Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, bu mübarek günleri en güzel şekilde değerlendirmenin önemine vurgu yaptı.

Diyaner Başkanı Erbaş, İtalya Como'da konuştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi'nde Kur'an-ı Kerim'i ve sünnetini emanet ettiğini hatırlatan Erbaş, "Bu ikisine sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız" diyerek, Kur'an ve sünnetten uzak durmamanın gerekliliğine dikkat çekti.

Gazze'de yaşanan trajik olaylara ilişkin ise Başkan Erbaş, mazlumun dini, ırkı veya inancının önemli olmadığını belirtti. Zalim olan herhangi bir kişiye veya kuruluşa karşı durulması gerektiğini vurgulayan Erbaş, Müslüman veya gayrimüslim tüm mazlumların yanında olunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, dünyadaki olumsuzlukların sadece Müslümanlara bırakılamayacağını, tüm dünyanın birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

İnsan hakları ve insancıl davranışın İslam tarafından temellendirildiğine dikkat çeken Erbaş, insanların insanlık değerlerini hatırlamaları gerektiğini belirtti. Filistin'deki insanların da birer insan olduğunu ve hak ettikleri saygıyı görmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.