Dualarımızla Mehmetçiğin yanındayız

Sivil Toplum Kuruluşları Güç Birliği El Ele Platformu Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için Ankara’da bir araya geldi.

Dualarımızla Mehmetçiğin yanındayız
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Güç Birliği El Ele Platformu adı altında Zeytin Dalı Harekatına destek vermek için Ankara'da kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Ankara Raymar Hotel’de düzenlenen ilk toplantıya 13 ilden gelen 13 federasyon, 9 konfederasyon 150’nin üzerinde sivil toplum kuruluşu teşkilat başkanı ve çok sayıda davetli katıldı

YOĞUN KATILIM VARDI

Ortadoğu İşitme Engelliler Spor Kulübü Eğitim Derneği (ORTİED) ve Dünya İşitme Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Hürriyet Cemal Özkaynak’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantının sunuculuğunu Şafak Soy yaptı. Toplantıya katılanlar arasında AK Parti Ankara Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, STK’lar Kurucu Başkanı Mimar Faysal Alp, Ankara Üniversite Morfoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Kadirhan Sunguroğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeki Taştan Kredi, Yurtlar Kurumu Eski Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, STK Güç Birliği El Ele Platformu Koordinatörü Nuriye Özel, Emekli Komiser Adnan Şahin, Asiye Mutlu, Habip Şeker, İsmail Aksoy, Çiğdem Demirel başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

DİMDİK AYAKTAYIZ

İlk olarak kürsüye gelen ve toplantının ev sahipliğini yapan Ortadoğu İşitme Engelliler Spor Kulübü Eğitim Derneği (ORTİED) ve Dünya İşitme Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Hürriyet Cemal Özkaynak sivil toplum kuruluşları temsilcileri adına yaptığı ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi, “15 Temmuzda bu milletin vatan sevgisini test ettiniz ve gerekli cevabı aldınız. Dün olduğu gibi bu gün de, yarın da sinsi ve hain planlarınız bitmeyecektir. Biz de Türk milleti ve sivil toplum kuruluşları olarak dimdik karşınızda duracağız. Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı da dimdik durduğumuzun, sadece savunmada olmadığımızın göstergesidir. Harekatın amacı da, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğini sağlamaktır. Bizler bu gün buraya, evvela oradaki Mehmetçiğimize destek vermek için toplandık.

DUALARIMIZ ONLARLA

Aklımız, fikrimiz, zikrimiz ve dualarımız orada onlarla beraber. Biz buradayız, biriz, birliğiz, birlikteyiz ve kendimizin farkındayız. Esareti, boyunduruğu, yönetilmeyi tarihimiz boyunca asla kabul etmemiş bir milletiz. Dün İstiklal Harbinde, Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Sakarya’da, Kafkaslarda, nasıl ki tarihe eşi görülmemiş destanlar yazılmışsa, bu gün de Afrin yolunda aynı mücadele verilmektedir. O gün evladının ellerine kınalar yakarak vatan müdafaasına gönderen analar, bu gün de yavrularını Peygamber Ocağına aynı gurur ve onurla gönderen analar olarak yeryüzünün Nene Hatunları, Kara Fatmaları, Nezahat Onbaşıları, Şerife Bacılarıdır.

ŞEHİT ANALARININ ALINLARI DİMDİK

Şehit anaları başları dik, alınları ak, göğüsleri iman dolu evlatlarını toprağa verirken, onlarla birlikte toprağa doğru eksilirken, ancak Hakk’a tapan milletinin bağımsızlığı için şahadet şerbetini evlatlarıyla beraber tatmaktadır. Selam olsun, o Mehmetçiğe, Selam olsun onları doğuran analara. Selam olsun, burada toplanan Sivil Toplum Kuruluşlarına. Selam olsun, aynı safta toplanan liderlerimize ve milletimize” denildi.

KALBİMİZ ONLARLA

Daha sonra kürsüye gelen STK Güç Birliği El Ele Platformu Koordinatörü Nuriye Özel de şunları söyledi, “Türkiye’nin zor günlerden geçtiği şu günlerde birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğunu ve STK’lar olarak hükümetimizin yanındayız ve destekçisiyiz. Mehmetçiğimiz Afrin’de savaşıyor kalbimiz ve dualarımız onlarla birlikte” diyerek sözlerini tamamladı.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

STK’lar Kurucu Başkanı Mimar Faysal Alp’ta kürsüye gelerek şu ifadelere yer verdi, “Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı dönemlerde sivil toplum kuruluşları olarak her türlü desteği vermek için buradayız. Hükümetimizin almış olduğu kararları STK’lar olarak destekliyoruz. Afrin Zeytin Dalı Harekatı’na gerek maddi gerekse manevi olarak her zaman vermeye hazırız. Bizler bu anlamlı toplantıda bir araya gelerek birlik ve beraberliğin en güzel örneği verdik bundan sonrada vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

STK DESTEĞİ ÖNEMLİ

AK Parti Ankara Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Ahmet Gündoğdu yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Böylesine güzel ve anlamlı bir davette bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ve sivil toplum kuruluşlarının Afrin Harekatı’na destek vermelerinden dolayı büyük onur duyduğunu ifade ederek katılımcılara teşekkür ederek sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

stk-baskanlari-4.jpegstk-baskanlari-5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.