Erkeklerde estetik oranları arttı mı?

Yaşlanmanın oluşturduğu kırışıklık, cilt tonunda ki dengesizlik, ciltte sarkma ve memnuniyetsizlik oluşturan bölgeye estetik bir görünüm kazandırmak için birçok yol bulunuyor. Bu tarz memnuniyetsizliklerden kadınlar kadar erkekler de ilgi göstermeye başladı.

Erkeklerde estetik oranları arttı mı?
Yayınlanma:

Güzel ve estetik görünümlü bir yüz herkesin hayali olabilir. Özellikle son yıllarda erkeklerin bu alanda gösterdiği ilgi her yaş grubunda gözlemleniyor. Özellikle genç yetişkin erkeklerin tercihlerinde botoks ve dolgu operasyonları ilk sıralarda yer alıyor.

Bu ciddi artışın temel sebepleri arasında sosyal medya ve dijitalleşmenin etkisi büyük ölçüde etkiliyor. Kendini beğenme, karşı tarafı etkileme ve bazen akran zorbalığı da sebepler arasında yer alıyor.

2020 yılında yapılan araştırmaya göre kadın ve erkekler arasında estetik operasyonlarına başvuru oranları arasındaki fark yüzde 11 azaldı. Bu oran son iki yılda daha da azaldığı düşünülüyor.

Kadın ve erkeklerin hemen hemen istekleri ve başvurdukları operasyonlar aynı denilebilir. Ancak anatomik yapıları arasında ki farktan dolayı işlem sırasında daha hassas ve dikkatli olmaları gerekiyor. Tercihler arasında dolgu, botoks, burun estetiği ve yağ eritme operasyonları ilk sıralarda yer alıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.