Eşekler arasında nikâh kıyıldı!

Antalya'da nesli tükenen eşeklere dikkat çekmek amacıyla, eşekler arasında nikâh kıyıldı.

Eşekler arasında nikâh kıyıldı!
Yayınlanma:

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, eşeklerin neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olması ve bu duruma dikkat çekmek amacıyla ilginç bir etkinlik düzenlendi. Ortaköy Mahallesi'nde gerçekleşen etkinlikte, eşeklere sembolik nikah kıyıldı ve Türk Halk Müziği şarkıcısı Aydın Aydın'ın da katılımıyla renkli anlar yaşandı.

TAKI DA TAKILDI

DHA'nın haberine göre, etkinlikte, eşeklere gelinlik ve damatlık giydirilirken, nikah merasimi gerçekleştirildi. Nikahın kıyılmasının ardından eşeklere özel olarak altın ve nal takıldı. Köy halkı da etkinliğe katkıda bulunarak eşeklere marul, salatalık, havuç ve ot ikram etti. Balayı için ise eşekler traktöre bindirilerek gönderildi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, eşeklerin önemine vurgu yaparak, onların yaşam alanlarının korunması gerektiğini belirtti. Kökce, "Eşekleri dergilerde, kitaplarda görmemek için onları yaşatalım. Eşeklere de hakaret etmeyelim" dedi.

Ortaköy Mahalle Muhtarı Halime Kaya ise eşeklerin hayatlarında önemli bir yer tuttuğunu ve bu hayvanları sevmek gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.