Eski eşi hatırlatan şarkı dinledi, yeni eşinden de oldu!

İzmir'de bir çift, evde dinlenen şarkıların boşanma sebebi olduğu bir dava sürecine girdi. Erkek, eski eşe mesajlar göndererek güveni sarsıcı davranışlarda bulunurken, kadının ise hakaret, fiziksel şiddet ve kıskançlık gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı.

Eski eşi hatırlatan şarkı dinledi, yeni eşinden de oldu!
Yayınlanma:

İzmir 2. Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülen davada, yerel mahkeme erkeği ağır, kadını ise az kusurlu bulup boşanmaya hükmetti. Ancak, tarafların istinaf başvurusu sonucunda İstinaf Mahkemesi, erkeğin kusurunun az, kadınınkini ise ağır olduğuna karar verdi ve ilk derece mahkemesinin kararını değiştirdi.

ERKEĞİN GÖREVİNİ İHMAL ETTİĞİ BELİRLENDİ

Fakat, bu kararın ardından Yargıtay'a başvuruldu ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf mahkemesinin kararını bozdu. Yargıtay'ın gerekçesi, tarafların evlilik birliğini devam ettirdikten sonra kadına yönelik atfedilen eylemlerin kusur olarak değerlendirilemeyeceği ve erkeğin de görevlerini ihmal ettiği belirtildi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin kararında, tarafların kusurlu davranışlarına göre değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu doğrultuda, erkeğin güveni sarsıcı davranışlarda bulunduğu ve birlik görevlerini ihmal ettiği, kadının ise hakaret, tehdit ve kıskançlık gibi davranışlar sergilediği belirtildi. Bu nedenle, kadının boşanma sonucu yoksulluğa düşeceği göz önüne alınarak, uygun miktarda yoksulluk nafakasına hükmedilmesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.