Eskişehir'de ikinci Kadir Şeker vakası olarak anılan Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin için 'adalet' çağrısı

Eskişehir'de 5 Şubat 2022'de eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye müdahale eden Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin'in aileleri ve yakınları, 'Adalet' çağrısı yaptı. Emek Mahallesi'nde toplanan grup, ellerindeki pankartlarla adalet talebinde bulundu ve devlet büyüklerinden olaya müdahale etmelerini istedi.

Eskişehir'de ikinci Kadir Şeker vakası olarak anılan  Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin için 'adalet' çağrısı
Yayınlanma:

Tolga Daşkıran'ın annesi Nazire Kurt, oğlunun tutuklanmasıyla büyük acı yaşadığını belirtirken, "Adalet çağrısı yapıyoruz. Çocuklarımız haksız yere içeride, onların özgürlükleri elinden alındı. Dayanamıyorum, ciğerim yanıyor. Bütün kadınlara sesleniyorum, çocuklarımıza destek çıksınlar. Türk adaletine güveniyorum. Madem bu ülkede kadın hakları var, benim çocuklarımı salsınlar. Onlar hiçbir suç işlemedi. Allah'ın izniyle gelecekler, inanıyorum. Bu kul hakkı. Çocuklarımız can kurtarmak için koştular ve başardılar. Adalet istiyoruz. Ne yiyorum ne içiyorum, gözyaşlarım tükeniyor. Lütfen, herkesin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Hüseyin Şahin'in ablası Ayşe Şahin ise, kardeşinin 1 ay sonra üniversite sınavına gireceğini ancak bu olay yüzünden hem psikolojisinin alt üst olduğunu hem de yaralandığını belirtti. Ayşe Şahin, "Adalete güveniyorum. Lütfen, özgürlüklerini istiyoruz. Tekrardan hayatlarına dönmelerini ve okullarına devam etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.