Ev hanımlarının kabusu: Dirsek hastalıkları...

Gün içerisinde sürekli olarak çalışan ve zorlayıcı hareketler sonucu eklem-kaslarının ağrımasından şikayetçi olanların büyük bir çoğunluğunun ev hanımları olduğu ortaya çıktı. Peki neden ev hanımlarında özellikle dirsek hastalıkları yaygın biliyor musunuz?

Ev hanımlarının kabusu: Dirsek hastalıkları...
Yayınlanma:

Araştırmalara göre dirsek rahatsızlıkları konusunda ev hanımları sporculara göre daha fazla risk altında kalıyor. Ev işlerinde kolların fazla zorlayıcı ve tekrarlanan hareketlere maruz kalması bu şikayetlerin nedeni olduğu düşünülüyor.

Dirsek rahatsızlıkları günlük yaşamı zorlaştırdığı gibi önlem alınmaması durumunda ciddi hastalıklara da yol açabiliyor. Uzmanlara göre bu durumu azaltmak için bu taktikleri uygulamanız gerekiyor:

DİRSEKLERİNİZİ ÖĞLEN VAKTİ GÜNEŞLENDİRİN

D Vitamininin kas ve kemik yapımıza faydaları saymakla bitmiyor. Bu yüzden öğlen vakti hem tüm vücudunuz için hem de dirsekleriniz için ilaç olan güneş ışığından faydalanmak gerekiyor. 15 dakika güneşlenerek dirsekleriniz de olan yaralanmalara da koruma sağlayabilirsiniz.

Kaza ve travmalarda dirsek yaralanmaları daha sık yaşanıyor. Bununla beraber gündelik hayatımızda veya ev işlerinde de neredeyse çoğu hareketimiz dirseklerimizi zorlamamıza neden oluyor. Bu yüzden dirseklerin dinlenmeye ve gün içerisinde sürekli masaj yapılmasına ihtiyacı var.

Ayrıca kontrolleri ve muayeneleri ihmal etmemek gerekiyor. Yaşadığınız bir kaza veya darbe sonrası ağrının artması durumunda muhakkak röntgen, ultrason, MR gibi görüntüleme yöntemleriyle detaylı bir muayene yapılması gerekiyor. Sinir yaralanması gibi durumlarda ise doktorun yönlendirilmesi ile birlikte EMG denilen elektriksel testlerin yapılması gerekiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.