Evlenecek çiftlere altın darbesi: Fiyatlar dudak uçuklatıyor...

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte açılan düğün sezonunda, geleneğin bir parçası olan takı takma merasimi için aileler kuyumcuların kapılarını aşındırmaya başladı. Peki, genel olarak bir düğünde neler takılıyor ve ortalama fiyatlar ne kadardan başlıyor? İşte detaylar...

Evlenecek çiftlere altın darbesi: Fiyatlar dudak uçuklatıyor...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kuyumcularda uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Altın fiyatlarının yükselmesi ve dolar kurundaki dalgalanmalar, düğünde takı takacak olan aileleri kara kara düşündürmeye başladı.

Başlı başına düğün salonu, ev eşyaları, gelinlik, damatlık gibi birçok ihtiyacı içinde barındıran düğün seromonisi, üstüne bir de takılar eklenince içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Nisan ayından itibaran başlayan düğün sezonunda, aileler uygun fiyatlı takı için kuyumcuların yolunu tutuyor. Peki, bir düğünde takılması gereken azami altın, hangi takılardan oluşuyor?

HANGİ TAKILAR NE KADARA SATILIYOR?

Ortalama bir düğünde geline, bir adet alyans, bir adet tektaş, bir adet takı seti ve 4-5 adet bilezik takılıyor. Bu da takı takan ailelerin ceplerini bir hayli zorluyor. Ortalama olarak bir adet 14 ayar, 1,50 gramlık bir alyansın fiyatı 4 bin 800 TL'den satışa sunuluyor. 0,09 karatlık 14 ayar 1.80 gramlık bir tektaş ise 12 bin TL'den satılıyor.

14 ayar, 10.68 gram gerdanlık, 4.50 gram bileklik ve 2.37 gram küpeden oluşan bir takı seti ise ortalama 46 bin TL'den alıcısını buluyor.

kuyumculuk.jpg

Düğünlerin olmazsa olmazı bileziklerde ise modellerine göre fiyatlar değişiyor. 13 gram bir Adana Burması 34 bin TL'den satılırken, 10 gramlık bir Ajda bilezik modeli ise 26 bin TL'den satılıyor. 7 gramlık işçiliksiz düz bir bilezik ise 19 bin TL'den alıcı buluyor.

Düğünlerde gelinlerin yanı sıra damatlara da alyans ve saat takılıyor. Saatler markasına göre değişkenlik gösterirken en düşük saat fiyatı ortalama 5 bin TL'den başlıyor. 5 gramlık bir alyans ise 11 bin TL üzerinden satışa sunuluyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.