Gelir İdaresi Başkanlığından önemli duyuru

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir duyuru yaparak, Kurumlar Vergisi mükelleflerini bilgilendirdi. Yapılan duyuruda, 2023 hesap dönemine ait beyannamelerin verilme süresinin bugün sona ereceği ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin de bugün sona ereceği belirtildi. İşte detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığından önemli duyuru
Yayınlanma:

2023 hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi beyannamelerinin verilme ve vergi ödeme süreleri bugün sona eriyor. Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kurumlar vergisi mükellefleri, 2023 hesap döneminde elde ettikleri kurum kazançlarının vergilendirilmesi için bugün gün sonuna kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

''ÖDEMELER GECİKTİRİLMEMELİ''

Ayrıca, 2024-Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin de bugün gün sonuna kadar verilebileceği hatırlatıldı.

Kurumlar vergisi beyannamesi, Dijital Vergi Dairesinde elektronik ortamda da yazılabiliyor. Tahakkuk eden kurumlar vergisi ödemeleri ise Dijital Vergi Dairesi'nden veya GİB Mobil Uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kartlarıyla ya da anlaşmalı bankaların şubelerinden gerçekleştirilebiliyor.

Vergi ödemeleri internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından ya da PTT işyerlerinden gerçekleştirilebiliyor. Kurumlar Vergisi mükelleflerinin süresinde beyanname vermemeleri veya vergi ödemelerini geciktirmeleri durumunda yasal yaptırımlarla karşılaşabilecekleri önemle belirtildi. Kurumlar Vergisi mükelleflerinin bu süreçte duyurulan süreleri dikkate almaları ve gerekli işlemleri zamanında gerçekleştirmeleri önem taşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.