Hababam Sınıfı'nın Kıvırcık Ömer'i Talip Güran kimdir? Niye merak ediliyor?

Yeşilçam'ın ünlü film serilerinden olan Hababam Sınıfı'nın 5. filmi olan Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filminde Kıvırcık Ömer olarak bilinen Talip Güran, sonrasında kameralardan uzak bir yaşamı seçti. Güran'ın hayat hikayesi merak konusu oldu.

Hababam Sınıfı'nın Kıvırcık Ömer'i Talip Güran kimdir? Niye merak ediliyor?
Yayınlanma:

Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor adlı Yeşilçamın çok sevilen filminde 'Kıvırcık Ömer' rolüyle tanınan Talip Güran, sonrasında oyunculuğu bırakma kararı aldı. Güran'ın son halini görenler tanıyamazken, hayat hikayesi de merak konusu oldu.

TALİP GÜRAN KİMDİR?

Sinemaya 1972 yılında "Tatlı Dillim" filmiyle giriş yapan Talip Güran, şöhretini 1978 yılında rol aldığı "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" filmindeki "Kıvırcık Ömer" rolüyle kazandı. Güran, oyunculuk kariyeri boyunca yalnızca iki filmde rol aldı. Sonrasında oyunculuğu bırakan Güran, Bodrum'da ticarete atıldı. İlçede tahta sandalye imalatı yapan Güran, atölyesinde tahtaları çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra sandalye haline getiriyor.

Plastik sandalyelerin yaygınlaşmasıyla birlikte neredeyse yok olan tahta sandalyeleri eski popülerliğine kavuşturmak isteyen Güran, yaptığı sandalyeleri turuncu, yeşil, mavi ve beyaza boyayarak satıyor. Yaptığı sandalyeler, Bodrum'da restoran ve kafelerde kullanılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.