Hüseyin Altın kimdir, nerelidir? Hüseyin Altın evli mi? Hüseyin Altın ne iş yapıyor?

Hüseyin Altın kimdir, nerelidir? Hüseyin Altın evli mi? Hüseyin Altın ne iş yapıyor? Gündemde yer alan isim Hüseyin Altın merak konusu oldu. Peki Hüseyin Altın kimdir? İşte detaylar…

Hüseyin Altın kimdir, nerelidir? Hüseyin Altın evli mi? Hüseyin Altın ne iş yapıyor?
Yayınlanma:

Hüseyin Altın, 1 Nisan 1958 tarihinde Erzurum'da dünyaya gelmiş Türk arabesk müzik ve halk müziği sanatçısıdır. Sanatçı, Türkiye'nin ilk çocuk sanatçısı olarak tanınır.

Küçük yaşlarda Erzurum'da çay bahçelerinde şarkı söylemeye başlayan Hüseyin Altın, ablasının ısrarı üzerine İstanbul'a gelmiş ve kısa sürede Unkapanı'nda profesyonel bir sanatçı olarak kendini bulmuştur. Sesinin güzelliği ve yorum gücü yapımcılar tarafından fark edilmiş, böylece kısa sürede büyük bir hayran kitlesi edinmiştir. Ancak yaşamı boyunca birçok zorlukla karşı karşıya kalmış, ailevi sorunlar ve ekonomik sıkıntılar yaşamıştır.

DİVANE İLE DİLLERE DESTAN OLDU

Hüseyin Altın, üç çocuk babasıdır. Küçük oğlu Cem'in sağlık sorunları nedeniyle büyük ekonomik zorluklar yaşamış, ancak kendi imkânları ve TGRT televizyonunun sponsorluk katkıları sayesinde oğlunun ameliyatını gerçekleştirmiştir.

Sanatçının ilk resmi stüdyo albümü "Divane" adıyla yayınlanmıştır. Hüseyin Altın, birçok şarkısı ve oyunculuk kariyeriyle tanınmıştır. Ancak yaşamının son döneminde bir kaza sonucu ağır yaralanmış ve 23 Temmuz 2016 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Cenazesi Beyoğlu Sütlüce Mezarlığı'na defnedilmiştir. Hüseyin Altın, Türk müziğine ve sinemasına katkılarıyla unutulmaz bir isim olarak hatırlanmaktadır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.