İçişleri Bakanı Yerlikaya, Hakkari'de güvenlik güçleriyle buluştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bu topraklarda terör örgütlerinin herhangi bir başarı şansı olmadığını bir kez daha vurguladık" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Hakkari'de güvenlik güçleriyle buluştu
Yayınlanma:

Hakkari'de esnafı ziyaret eden ve iş yeri sahipleri ile vatandaşlarla sohbet eden Yerlikaya, daha sonra Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde polis ve jandarma personeliyle bir araya geldi.

Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, terör örgütüyle 40 yıldır mücadele ettiklerini ve bu süreçte 40 binden fazla şehit verdiklerini ifade etti.

Yerlikaya, artık yalnızca yurt içinde değil, teröristlere kaynaklarından da karşı koyduklarını belirterek, "Mehmetçiğimizin sergilediği kahramanlığı tüm dünya görmektedir. Hangi hava koşulları olursa olsun, Irak ve Suriye'deki hedeflerini sürekli etkisiz hale getirme ve oralardan çıkarma kararlılığımızı herkes görmektedir. 'Sınırlarımızda terörist yuvaları oluşturulmasına izin vermeyeceğiz' diyen bir liderimiz var" şeklinde konuştu.

"Bu yüzyıla 'Türkiye yüzyılı' imzasını atmakta kararlıyız" diyen Yerlikaya, 2007'de Şırnak Valisi olduğu dönemde bölgedeki üs bölgelerinin neredeyse hiç olmadığını ancak şimdi kurulan üs bölgelerinin donanımı ve mücadele yeteneği hakkında bilgi verdi.

Bugün Koç Tepe Üs Bölgesi'ndeki güvenlik güçleriyle bir araya geldiğini ve onların başarılarıyla gurur duyduğunu ifade eden Yerlikaya, şunları söyledi:

"Oradaki imkanlar tamamen kullanıma hazır. Ulaşım sorunu yok. Havada, karada kullanabileceğimiz İHA, SİHA, ANKA, ATAK'larımız ve helikopterlerimiz var. Bu tecrübeyi hiçbir dünya devleti yaşamadı. Artık terör örgütlerinin bu topraklarda başarılı olamayacaklarını bir kez daha haykırdık. Büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle çalışıyoruz ve bu yüzyıla 'Türkiye yüzyılı' imzasını atmak için kararlıyız."

Hiçbir yaylanın yasaklı olmadığını ve hiçbir yolun güvenlik nedeniyle kapalı olmadığını belirten Yerlikaya, şu sözlerle devam etti:

"Hepsi, sizin kararlılığınız, cesaretiniz ve inancınız sayesinde. Biz şehirleri ve kırsalı ayırmıyoruz. Türkiye'nin huzuru için buradayız. Allah'ın bize verdiği büyük görevi en iyi şekilde yapmak için buradayız. Tüm meslektaşlarımızın başarılı olması için gece gündüz çalışıyoruz. Sohbet ederken görev başında olan meslektaşlarımıza selamlarımı, sevgilerimi ve dualarımı iletmenizi rica ederim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.