Irak'ta ABD üslerine dönük saldırılar sürüyor

Son dönemde tansiyonun oldukça yükseldiği orta doğu coğrafyasında gerilim sürüyor. Son dakika bilgilerine göre Irak’ta ABD üssüne saldırı gerçekleştirildi.

Irak'ta ABD üslerine dönük saldırılar sürüyor
Yayınlanma:

Irak'ın Enbar şehrinde yer alan ABD askerlerinin de konuşlandığı Ayn el-Esed Askeri Üssü'ne yönelik bir füze saldırısının meydana geldiği bildirildi.

Yerel medyada yer alan ve güvenlik kaynaklarına dayandırılan habere göre, Irak'ın batısındaki ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Üssü'ne karşı çok sayıda füze ile gerçekleştirilen bir saldırı meydana geldi.

Irak'ta faaliyet gösteren İran yanlısı Şii milislerin oluşturduğu "Irak İslami Direniş" adlı grup, ABD ve öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere, "Gazze'deki saldırılara bir yanıt olarak", sık sık saldırılar düzenlediğini açıklamaktadır.

Bu bağlamda, Enbar'daki Ayn el-Esed Askeri Üssü, Erbil'deki Harir Hava Üssü, Bağdat'taki Victory Askeri Üssü ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınındaki ABD üssü, defalarca bomba yüklü İnsansız Hava Araçları (İHA'lar) ile hedef alındı. Yaşanan saldırının ardından ortaya çıkan bilanço ile ilgili açıklama yapılmadı.

Irak’ta geçtiğimiz günlerde düzenlenen saldırıda Erbil Havaalanı yakınında bulunan ABD üssünde İHA düşürüldüğü dile getirilmişti. Ardından Irak'tan yapılan açıklama ile bu iddianın gerçek dışı olduğu bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.