İsrail ordusu, yine katletmeye devam ediyor! 1'i çocuk 3 Filistinli öldü!

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'ya düzenlediği saldırıda 1'i çocuk 3 Filistinliyi ölmesine neden oldu.

İsrail ordusu,  yine katletmeye devam ediyor! 1'i çocuk 3 Filistinli öldü!
Yayınlanma:

İsrail Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana saldırmaya devam ediyor. İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kenti ile doğudaki Eriha kentinde biri çocuk olmak üzere 3 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri, Eriha'nın kuzeyindeki Ayn es-Sultan Mülteci Kampına baskın sırasında Filistinlilere ateş açtı.

Bu sırada göğsünden gerçek mermiyle yaralanan Luey es-Sufi (14) isimli çocuk Eriha Devlet Hastanesine kaldırıldı ancak çocuk yaşamını yitirdi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre ise İsrail güçleri, El Halil'in kuzeydoğusundaki Seir kasabası yakınlarında bulunan Er-Rim Vadisinde 2 Filistinliyi ateş açtı, 2 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail güçleri, Filistinlilerin naaşlarını Filistin Kızılayı ekiplerine teslim etti.

Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasında ise öldürülen Filistinlilerin Ahmed Musa Muhammed Cebbarin ve Celal İsa Muhammed Cebbarin olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı ya da Kızılaydan Filistinlilere neden ateş açıldığına ilişkin bilgi verilmedi.

Olaya şahit olanlar ise Filistinlilerin, Seir ve Eş-Şuyuh kasabaları üzerine kurulu olan Asfar Yahudi yerleşim birimi yakınlarında avlanmaya çıktıkları sırada vurulduklarını dile getirdiler.

Böylelikle işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında yaşamını kaybeden Filistinlilerin sayısı 350 oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.