İsrail'in Eurovision'a katılması ve Filistin bayrağının salona alınmayacağı açıklaması İsveç'te protesto edildi

İsrail'in, 11 Mayıs'ta düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı, İsveç'in Malmö kentinde on binlerce kişi tarafından protesto edildi.

İsrail'in Eurovision'a katılması ve Filistin bayrağının salona alınmayacağı açıklaması İsveç'te protesto edildi
Yayınlanma:

Büyük Meydan'da (Stor Torget) bir araya gelen protestocular, Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in boykot edilmesini talep etti. Göstericiler, "Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Soykırımı durdurun", "Sonsuza kadar Filistin" gibi sloganlarla İsrail'in politikalarını eleştirdi. Ayrıca, Gazze'de hayatını kaybeden çocukları temsil eden maketler ve Filistin bayrağı taşıyan pankartlarla protesto düzenlendi.

"Eurovison'da Filistin bayrağı ile içeri alınmayacak" açıklamasıyla EBU tarafından yapılan duyurunun ardından, protestocuların tepkisi daha da yükseldi. Göstericiler, Möllevangstorget Meydanı'na kadar yürüyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

Protestocular, 11 Mayıs'ta da büyük bir gösteri planladıklarını duyurdu. İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı ve organizasyonun Filistin bayrağının yasaklanması kararına karşı seslerini yükselten eylemciler, uluslararası alanda dikkat çekmeyi amaçlıyorlar.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.