Kahve kanser riskini yüzde 3 azaltıyor

Türk kahvesi kültürümüzün vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Gün içerisinde birkaç fincan tüketenlerimiz oluyor. Türk kahvesinin kanser riskini azalttığını biliyor muydunuz?

Kahve kanser riskini yüzde 3 azaltıyor
Yayınlanma:

Tıp dünyasında çalışmalara konu olan kahve tüketiminin faydaları ve zararları olduğu öne sürülüyor. Özellikle kahvenin kanserle olan ilişkisi merak konusu oldu.

Araştırmalara göre bir porsiyonluk Türk kahvesinin tüketimi kanseri yüzde 3 oranında önlüyor. Sadece bununla kalmayıp genel olarak birçok hastalığı önlediği ortaya çıktı. Uzmanlar, Türk kahvesinin kahvaltıdan sonra telvesiyle tüketilmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

Kanser türleri arasında mesane, meme, farinks, yanak, prostat, lökemik kanserinin kahve tüketimi ile ilişkili olduğu belirlendi. Kahvenin içeriğinde güçlü antioksidanlar sayesinde antikanserojen etki gösteriyor.

Bunlar dışında kahvenin kalp krizi riskini azalttığını, Tip2 diyabeti önlediğini ve metabolizmayı hızlandırdığını da ekleyebiliriz. Faydaları saymakla bitmeyen kahvenin günde 2 ve 3 fincan tüketilmesi tavsiye ediliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.