Kamuda hangi alanlarda tasarruf edileceği belli oldu

Kamuda tasarruf konusunda atılan adımların detayları belli olmaya başladı. Türkiye'nin uzun sürerdir konuştuğu kamuda tasarruf konusunda hükümet düğmeye bastı ve tasarruf edilecek kalemler arasında bina ve araç kiralaması ilk sırada yer alıyor.

Kamuda hangi alanlarda tasarruf edileceği belli oldu
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı tasarruf tedbirlerinde detaylar belli olmaya başladı. Kamuda tasarruf ve tedbir paketinin detayları belli olmaya başladı. Buna göre zorunlu olmadıkça kamu kurum ve kuruluşları bina ve araç kiralaması yapılmayacak.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı. Bu çalışmanın detayları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

100 MİLYAR LİRA TASARRUF HEDEFİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yürütülen çalışmalarla kamuda 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor. Kamudaki harcamaların azaltılmasının yanı sıra zorunlu olmadıkça bina ve araç kiralaması da yapılmayacak. Kiralanan ek bina ve araçlar ihtiyaca göre belirlenecek. Tasarruf kalemleri arasında tanıtım, eğitim, kırtasiye harcamaları da yer alıyor. Kamu tarafından başlanılan ve yüzde 65'i biten yatırımlar tamamlanacak; ancak yeni yatırımlara başlanmayacak.

Kamu kurumlarına bağlı konuk evleri ve sosyal tesislerde özel kontenjanlar sınırlandırılırken; kamu binalarında enerji tasarrufu da uygulanacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.