Karayollarında güncel durum

Karayolları Genel Müdürlüğü, son yol durumu bültenini kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, Türkiye genelinde karayollarının bakım, onarım ve yapım çalışmaları devam etmekte olup, sürücülerden bu bölgelerde dikkatli olmaları istenmektedir.

Karayollarında güncel durum
Yayınlanma:
Güncelleme:

Karayolları Genel Müdürlüğünün son yol durumu bültenine göre, Türkiye genelinde bazı önemli otoyol ve yollar üzerinde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle trafik düzenlemeleri yapılmıştır.

  1. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu: (İzmit Körfez geçişi ve bağlantı yolları dahil) Gemlik Serbest Bölge-Çağlayan kavşakları (6-8. kilometreler) İstanbul istikametinde sağ şerit trafiğe kapatılmıştır. Diğer şeritlerde ise trafik normal akışına devam etmektedir.

  2. Anadolu Otoyolu: Kaynaşlı-Abant kavşaklarında (Bolu Dağı geçişi) tünel portal yapısı ve viyadüklerde genleşme derzi yenileme çalışmaları sürdürülmektedir. Bu nedenle otoyolun Ankara istikametinde trafik akışı Kaynaşlı Kavşağı'ndan D-100 devlet yoluna yönlendirilmektedir. Sürücüler Abant Kavşağı'ndan otoyola tekrar katılabilirler.

  3. Avrupa Otoyolu: Edirne istikametinde üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle trafik diğer istikametten gidiş-geliş şeklinde sürdürülmektedir.

  4. TAG Otoyolu: (Osmaniye-Düziçi kavşakları) 12-17. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları yapılıyor. Bu kesim 27 Ekim tarihine kadar trafiğe kapatılarak, ulaşım Gaziantep istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır.

  5. Turgutlu-Salihli Yolu: 1-2. kilometrelerindeki Turgutlu Köprülü Kavşağı'nın Salihli istikametinde köprü genleşme derzi onarım çalışmaları nedeniyle sürücüler yan yola yönlendirilmektedir.

  6. Kandıra-Kocaeli Yolu: Pirceler ile Çubuklu köyleri arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım tek yönden gidiş-geliş şeklinde devam etmektedir.

  7. Akseki-Manavgat Yolu: 22-25. kilometrelerindeki patlatmalı kazı çalışması nedeniyle 11.00-16.00 saatlerinde aralıklarla trafiğe kapatılacaktır. Bu bölgede ulaşım Cevizli-Derebucak güzergahından sağlanacaktır.

  8. Pınarbaşı-Göksun Yolu: 26-40. kilometrelerinde asfalt sathi kaplama çalışması nedeniyle ulaşım kontrollü bir şekilde devam etmektedir.

  9. Piraziz-Bulancak-Giresun Yolu: 23. kilometresindeki ışıklı uyarı sistemi montaj çalışması nedeniyle bölünmüş yolun her iki yönünde trafik tek şeritte ve kontrollü olarak ilerlemektedir.

  10. Seben Ayrımı-Nallıhan-Beypazarı Yolu: 33-37. kilometrelerinde bölünmüş yol yapım çalışmaları sürdürülmektedir. Bu kesimde yolun her iki yönü trafiğe kapatılmış, ulaşım ise servis yolundan iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Yolculuk yapmayı planlayan sürücüler, bu güzergahlardaki trafik durumunu göz önünde bulundurarak seyahatlerini planlamalıdır.

Trafik işaret ve işaretçilerine mutlaka uymak, hız sınırlarına riayet etmek, ve yavaş bir şekilde ilerlemek, sürücülerin ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini sağlamak adına büyük önem taşımaktadır. Tüm sürücüler, yolculukları sırasında bu uyarılara ve güvenlik kurallarına dikkat etmeli ve gidecekleri güzergahı önceden kontrol etmelidir. Yol durumu bültenleri, sürücülerin güvenli ve sorunsuz bir şekilde seyahat etmelerine yardımcı olmak için yayınlanmaktadır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.