Kırşehirlilerin kararı “Evet” olacaktır

Kırşehir’in Kanaat Önderleri Ve Sivil Toplum Kuruluşları Programında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak “Kırşehirlilerin hangi düşünceden olursa olsun, memleketin meselesi olan tarafa doğru yani evet tarafında olacağından eminim” dedi.

Kırşehirlilerin kararı “Evet” olacaktır
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ORHUN YILDIZ

Başkent’te nüfusunun en yoğun bölgelerden biri olan Keçiören’de Kırşehirliler adeta gövde gösterisi yaptı. AK Parti Keçiören İlçe yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Kırşehirli olan Kadir Yılmaz’ın öncülüğünde düzenlenen Kırşehir’in Kanaat Önderleri Ve Sivil Toplum Kuruluşları Programına çok sayıda Kırşehirli katıldı.  Siyasetten bürokrasiye iş dünyasından sivil toplum örgütlerine kadar her kesimden Kırşehirlinin buluştuğu programda birlik ve beraberlik mesajları verirken 16 Nisan referandumu hakkında Kırşehirlilere bilgiler verildi.

kirsehir-hilmi-gokcinar.jpg

Kırşehirli kanat önderleri ve sivil toplum kuruluşları buluşma toplantısına AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan,  AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek, Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehirspor Başkanı Levent Akçakoca,  Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ve çok sayıda iş adamı bürokrat ve Kırşehirli katıldı.

kirsehir-abdullah-caliskan-001.jpg

ANADOLU DEMEK KIRŞEHİR DEMEK

Programda konuşan AK Parti Ankara milletvekili Emrullah İşler “ Kırşehir gerçekten Ankara’da ağırlığı olan biri ilimiz. Kırşehir demek Anadolu demek. Anadolu demek Kırşehir demek Ankara demek. Biz hep biriz beraberiz ve bugüne kadar beraber olduğumuz gibi gelecekte de inşallah hep beraber olacağız. 16 Nisan’a çok az bir zaman kaldı. Allah nasip ederse 16 Nisan günü tarihi bir oylamaya yapacağız. Bugüne kadar onlarca defa sandığa gittik ama bu sefer ki sandık çok farklı. Bunun farklı olduğunu dış dünyaya baktığımızda görüyoruz. Bugüne kadar bizim sandığımızla ilgilenmeyen Avrupa’ya ne oldu da sandığımızla yatıyor referandumuz kalkıyor. Almanya’ya, İsviçre’ye, Hollanda’ya ne oluyor da gazeteleri Türkçe basıyorlar televizyonlarında Türkçe kısa film kampanyaları yapıyorlar. Broşürler bastırıp orada yaşayan vatandaşlarımızın kapısına o broşürleri bırakıyorlar. Batı dünyasının bu davranışları referandumun doğruluğunu ve anlamını bize anlatması bakımından vermiş olduğu mesaj bakımından son derece önemli. Aslında batılıların gözünde Türkiye uyuyan bir dev idi. Bu devin onlara göre uyanmaması lazımdı. Bu devi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 3 Kasım 2002’de uyandırdı. Bu dev şimdi ayağa kalktı harekete geçti ama içerisinde bulunduğumuz sistem prangalar içerdiği için elini kolunu bağladığı için bu dev yoluna devam edemiyor. Bunun için bu prangalardan kurtulursak batı dünyası Türklerin neler yapabileceğini gördüğü için bizim bu bağlarımızla yolumuza devam etmemizi istiyor. Ayrıca mevcut sistemimiz bizi birbirimizle dövüştürüyor. Bu kavgalarımız neticesinde enerjimizi gücümüzü boşa harcıyoruz. Batı dünyasının elinde tuttuğu maşa olarak bize karşı kullandıkları PKK’sı, FETÖ’sü, DEAŞ’ı, DHKP-C’si hep birlikte hayır diyor. Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Recep Tayyip Erdoğan zaten Cumhurbaşkanı. Biz ona bir şey kazandırmıyoruz. Peki, Recep Tayyip Erdoğan’ın derdi ne de gece demeden gündüz demeden çalışıp başkanlık sistemini anlatıyor. Onun derdi şimdiye kadar yaptıkları hizmetin yanında en büyük ve en kalıcı yapmak istiyor. Türkiye’de sistemi güçlendirip sağlamlaştırmaya çalışıyor. Bu değişikliği aslında biz Recep Tayyip Erdoğan sonrası için yapıyoruz. Şimdi sistemi değiştirdiğimizde bundan sonra kim gelirse gelsin Türkiye yoluna devam edecek” dedi.

kirsehir-yasar-bahceci.jpg

KIRŞEHİR ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya “ Kırşehir gelişimiyle Anadolu’nun parlayan yıldızı olmaya aday. Şuanda Kırşehir’i görenler ne kadar gelişme kaydettiğini gözle görür derecede hissediyorlar. Biz hükümet yatırımlarının en iyisini Kırşehir’e getirmeye çalışıyoruz bundan kimsenin şüphesi olmasın. 140 trilyonluk çevre yolu ihaleye çıkıyor başbakanımız söz verdi. Fizik tedavi hastanesi 140 yataklı Türkiye’de üç tane var birisini de Kırşehir’de yapıyoruz. Kırşehir’in tüm ilçelerine doğalgaz getiriyoruz” dedi. 

kirsehir-salih-cetinkaya.jpg

KIRŞEHİRLİLERİN “EVET” TARAFINDA OLACAĞINDAN EMİNİM

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak “ Bizler artık son haftanın içerisine girmiş bulunmaktayız. Allah nasip ederse haftaya yeni Türkiye’yi konuşuyor olacağız. Artık referandum gündemimizden çıkmış olacak. Öylesine kritik günlerin içerisine giriyoruz ki Türkiye’nin yönetim biçimini değiştirecek yönetim biçimini ortaya koyacak yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini devreye sokacak olan önemli bir referandumla karşı karşıyayız. Bu referandumda ever çıkması durumunda Türkiye yeni bir döneme başlayacak. Daha güçlü bir Türkiye’nin ortaya çıkmasına vesile olan bir referandumu kabul etmiş olacağız. Halkımızı etkileyen bu referandumda özellikle zaman zaman sorulan ne gerek vardı neden ihtiyaç var zaten Cumhurbaşkanımız bu memlekette bu insanlarımızın beğendiği kabul ettiği halk tarafından seçilmiş biri diye halk tarafından konuşulup soruluyor. Bu referandumda esas olan sonrasıdır. Esas olan bundan beş yıl on yıl sonrasıdır. Bu referandum Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir durumdur. Bu referandumda bizim çocuklarımızın torunlarımızın ülkemizin geleceğini oyluyoruz. Türkiye’nin daha sağlam daha güçlü daha müreffeh bir toplum olabilmesi için önündeki engelleri kaldırmak adına bu referandum yapılıyor. Bu işin telafisi yoktur. Haftaya eğer sandıktan olumsuz bir sonuç çıkarsa bunun telafisi belki yıllarca sonra gelecek. Ben her zaman Kırşehirlilerden gurur duymuşumdur. Vatan millet meselesi bayrak meselesi olduğuysa bu ülkenin bölünmezliği söz konusu olmuşsa ve bu memleket için söz konusu olmuşsa Kırşehirliler her zaman sadece parmaklarını değil ellerini değil gövdelerini ortaya koyabilen bir şehrimizdir. Onun için bu meselede bir milli meselesidir. Ben Kırşehirlilerin toptan hangi düşünceden olursa olsun hangi fikirde hangi partide olursa olsun her kesimin mutlaka bu memleketin meselesi olan tarafa doğru yani evet tarafında olacağından eminim” dedi.

4.jpg

ANKARA’DA DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KIRŞEHİRLİLER TEMSİL EDİLSİN İSTİYORUZ

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci “ Kırşehirlileri birlik ve beraberlik içerisinde görmek Kırşehir’de yaşayan bizlere güç ve moral veriyor. Çünkü Kırşehir’in nüfusunun çok üzerinde bir nüfus Ankara’da yaşıyor. İnanın bazen bakanlıklarda Kırşehir’le ilgili bir proje takip ettiğimizde orada bir Kırşehirli varsa bizim hiçbir şey yapmamıza gerek kalmıyor. İşlerimiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Biz arzu ediyoruz ki Kırşehirliler Ankara’da çok güçlensinler. Birbirlerinin paçasını çekmek değil birbirine omuz veren hemşeriler olarak Ankara’da daha güçlü bir şekilde inşallah Kırşehir temsil edilsin istiyoruz. Kırşehir tarihi boyunca çok önemli misyonlar üstlenmiş bir şehir Ahiliğe başkentlik yapmış bir şehir. Ahi Evran sayesinde Anadolu toprakları kalıcı Türk yurdu haline gelmiş ve İslamlaşmıştır. 16 Nisan’da bir tercihte bulunacağız bunun iki seçeneği var ya evet diyeceğiz ya hayır diyeceğiz. Bu anayasa değişikliğinin neler getirdiğini Kırşehir’de konuşuyoruz anlatıyoruz. Evet diyen ne kadar kıymetliyse hayır diyende bizim için o kadar kıymetlidir. İnşallah 16 Nisan’da Kırşehir’de olsun Ankara’da olsun ve tüm Türkiye’de sandıkları patlatıp evetleri çıkartacağız” dedi.

1.jpg

DÜNYANIN NERESİNE BAKARSANIZ BAKIN BİR KIRŞEHİRLİ GÖRÜRSÜNÜZ

Kırşehir eski milletvekili Abdullah Çalışkan “ Dünyanın neresine bakarsanız bakın Kırşehir’in yetiştirdiği bir vatan evladını görüyoruz. Kırşehir böylesine önemli ve böylesine engin bir nüfusa sahip bir şehir. Kırşehirlilerin birlik ve beraberlik içerisinde olması çok önemli. Yeri geldiği zaman bir takım çekişmeleri bir tarafa koyup bir ve beraber olması son derece önemli. Yeter ki hep beraber bardağın dolu tarafını görelim birbirimizin yükselmesine birbirimizin ilerlemesine isteyerek omuz verelim” dedi.

5.jpg

KIRŞEHİRLİLER KEÇİÖREN’DE ÖZGÜN AĞIRLIĞINI HİSSETTİRDİLER

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan “ Keçiören’de eskiden beri hangi hemşeri grubu kalabalıktır bunun tatlı bir yarışı olur. Ben 40 yıllık Keçiörenli bir kardeşiniz olarak genel de Keçiören’in özgün ağırlığının Kırşehir nüfusu olduğuna dair bir kanaat vardı. Matematiksel olarak son birkaç yıldır maalesef birkaç hemşeri grubumuz Kırşehir’in önüne geçmiş durumda. Ama bugüne kadar yapmış olduğumuz toplantılarda ve bugün ki toplantıda gördüğümüz kadarıyla kökleşmiş yerleşmiş ağırlığıyla Kırşehirli hemşerilerimiz Keçiören’de özgür ağırlığını bir kere daha hissettirdiler. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hemşeri toplantılarımızın en verimlisini en heyecanlısını ve en yoğununu gerçekleştiriyoruz. Bir kere daha görüyoruz ki Keçiören ve Ankara’da yaşayan Kırşehirli hemşerilerimiz her zaman olduğu gibi sağduyulu ve yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduklarını bir kere daha gösterdiler” dedi.

6.jpg

ARAMIZDAKİ FİTNE VE FESADI KAPATMALIYIZ

Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar “ Keçiören’de Kırşehirliler olarak nüfusumuz çok fazla. Bununla birlikte federasyonumuza bağlı olan ve olmayan derneklerimizde var. Bağlı olmayan derken gönül bağından bahsetmiyorum resmi bağdan bahsediyorum. İnşallah süreç içerisinde resmi olarak bize bağlı olmayan derneklerimizi de federasyon şemsiyesi altında görmeyi arzu ediyoruz. Bu vesileyle Kırşehirlinin gerek Keçiören’de gerek Ankara’da gerekse Kırşehir’de birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını temenni ediyorum. Birlikten kuvvet doğuyor ancak birlik başladığı zaman şeytan işe girer fitneyi fesadı da kapattığımız zaman Ankara’da Kırşehirliler hep birlikte olacaktır” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.