Kitap fiyatları okuyucu kitlesini düşürdü: "Türkiye'de kağıt fabrikaları tekrardan açılmalı"

Cadı Yayınevi'nin sahibi Tolga Uluaydın, kitap fiyatlarındaki fahiş fiyat artışına yönelik, "Türkiye'de kağıt üretimi yok. Kâğıt üretiminin olmadığı bir yerde kitapların pahalı olması da çok doğal. Kağıt dışarıdan geliyor, mürekkep dışarıdan geliyor, yapışkan dışarıdan geliyor. Her şey dışarıdan, yazar içeriden..." dedi.

Kitap fiyatları okuyucu kitlesini düşürdü: "Türkiye'de kağıt fabrikaları tekrardan açılmalı"
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium’da düzenlenen 20. Ankara Kitap Fuarı'na katılan Cadı Yayınevi'nin sahibi Tolga Uluaydın, "Türkiye'nin her ilindeki fuarlara katılıyoruz. Ankara bizim için Türkiye'deki fuarların olmazsa olmazı... Hem okuyucu kitlesi olarak hem de yazarlarımızın ilgi gösterdiği özel yerlerden biri." ifadelerini kullandı.

"OKUYUCU KİTLEMİZ ARTIYOR"

Gerçekleştirilen fuarlar aracılığıyla birçok okuyucu kitlesine ulaştıklarını dile getiren Uluaydın, "Bizler burada kitapları anlatarak aslında insanların kafasında yer ediniyoruz. Biz kendi yayınlarımızı sattığımız için ne kadar çok kitap tanıtırsak ne kadar çok internet üzerinden tıklanırsak okuyucu kitlemiz de artıyor." diye konuştu.

untitled-1.jpg

"KÂĞIT FABRİKALARININ TEKRARDAN AÇILMASI GEREKİYOR"

Türkiye'de kâğıt üretiminin olmamasından dolayı kitap fiyatlarının arttığına vurgu yapan Uluaydın, "Kâğıt dışarıdan geliyor, mürekkep dışarıdan geliyor, yapışkan dışarıdan geliyor. Her şey dışarıdan, yazar içeriden... Kâğıt fabrikalarının tekrardan açılması gerekiyor. Bizler kâğıt almayı bile bekliyoruz. Bugün aldığımız fiyatı yarın bulamıyoruz." ifadelerini kullandı.

İNTERNET SATIŞLARI DA FİYATLARI ARTIRIYOR

Kitap fiyatlarındaki artışın bir diğer nedeni olarak internet satışlarına dikkat çeken Uluaydın, satışta KDV'nin olmamasına rağmen internette fiyatların yüksekten satışa sunulduğunu, bu durumun da kitap fiyatlarını etkilediğini belirterek, "Bir kitabın etiketi 200 lira ise biz bu kitabı toptancılara 100 liraya veriyoruz. İnternette hiçbir maliyet olmadan, daha yüksek fiyata satış yapılıyor. Kâğıtta KDV var, satışta KDV yok. Bu noktada, sıfır KDV olarak satılan kitabın daha uygun fiyatta olması gerekiyor. Ancak bu fiyatlarda okuyucu kitlesi de düştü." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.