Korhan Berzeg'in ölümünde sırtlan ihtimali

Balıkesir'de kaybolduktan sonra 316 gün sonra öldüğü tespit edilen ekonomist Korhan Berzeg'in kemiklerine, daha önce 9 kez taranan alanda ulaşıldığı ortaya çıktı.

Korhan Berzeg'in ölümünde sırtlan ihtimali
Yayınlanma:

Kesin ölüm nedeni, adli tıp raporuyla belirlenecek. Ancak bölgenin sırtlanların üreme alanı olması, Berzeg'in sırtlan saldırısına maruz kalabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

İstanbul'dan Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ve 17 Haziran 2023'te kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'e dair 312 gün sonra yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, 23 Nisan'da yazlık evin olduğu Armutlu Mahallesi'nin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında Berzeg'e ait kimlik ve kredi kartı ile kıyafet ve insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları buldu. Gülay'ın, mahalleye gelen su hattında yaşanan sorun nedeniyle dere kenarına gittiği öğrenildi.

Olay yerinde yapılan incelemede; paça kısımları parçalanmış pantolonun cebinde, parçalanmış kahverengi bir cüzdan içinde Korhan Berzeg adına düzenlenmiş 3 farklı bankaya ait kredi kartı, 1 banka kartı, parçalanmış İstanbul ücretsiz taşıma kartı, İstanbul Mavi kart, yine Berzeg adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve kimlik kartı ile 1'i parçalanmış 5 adet 10 TL, 1 adet 100 TL, 1 adet 50 TL, 1 araç anahtarı ve muhtelif anahtarlar bulundu. Bulunan kıyafetler, malzemeler ve kemikler incelenmek üzere toplandı.

Üzerinde doku olmayan, kalça ve göğüs kafesine ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildi. Kızı Nisa Berzeg'den alınan kan örneğiyle yapılan incelemede, kemik parçalarının Berzeg'e ait olduğu DNA eşleşmesi ile doğrulandı. Böylece, kaybolduktan 316 gün sonra Korhan Berzeg'in öldüğü kesinleşti.

Armutlu Mahallesi Fındıklı Deresi mevkisi ile Turplu ve Gelgeç mahallelerindeki ormanda yapılan arama çalışmaları, 4 gün boyunca devam etti. Kemiklerin yabani hayvanlar tarafından dere kenarına taşınmış olabileceği değerlendirilirken, bölgenin aynı zamanda sırtlanların üreme alanı olduğu belirtildi.

İki koldan yapılan arama çalışmalarında, Berzeg'e ait olduğu değerlendirilen kafatasının yüz kısmına ait parça ile 3 kemik daha bulundu. Toplam 62 personel ve 3 kadavra arama köpeği ile yürütülen arama çalışmaları sonucunda, Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemik parçaları ve kıyafetler toplandı. Bu bulgular, Berzeg'in kaybolduktan 319 gün sonra sonlandırılan arama çalışmalarının bir parçasıydı.

Berzeg'in ölüm nedeniyle ilgili soruşturma devam ederken, ölüm şekliyle ilgili istihbari çalışmalar sürdürülecek. Adli tıptaki incelemelerin tamamlanmasının ardından, Berzeg'in kemikleri toprağa verilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.