Lütfü Savaş söylem değiştirdi: Hataylıların herkesi protesto etme hakkı vardır

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, "Hataylılar haklı olarak çok kızgın ve öfkeli, herkesi protesto etmek haklarıdır" dedi.

Lütfü Savaş söylem değiştirdi: Hataylıların herkesi protesto etme hakkı vardır
Yayınlanma:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremin yıl dönümünde gerçekleştirilen 'Sessiz Yürüyüş' sırasında yaşanan olaylar ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Savaş, Hatay'ın üzerinde oynanan oyunlara karşı halkın dik duracağını vurgulayarak, "Hatay'da oynanan oyunları net bir şekilde biliyoruz. İktidarın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hatay'ı yönetmesini istemediğini görüyoruz. Sığınmacı işgaline karşı sessiz kalmayacağız ve imar rantına izin vermeyeceğiz. Hatay'ı tehditlere teslim etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, provokasyonların beklendiğini ve halkın sitemlerini dikkate aldıklarını belirtirken, yaşanan olayların bütüncül bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti. Savaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada da, Hatay halkının haklı olarak öfkelendiğini ve protesto etme hakkına sahip olduğunu dile getirdi. Ancak, sağlık bakanına yönelik saldırı ve provokasyonların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ayrıca, eski futbolcu Gökhan Zan ile aralarında bir sorun olmadığını ve ona her zaman kapılarının açık olduğunu ifade etti. Savaş, Gökhan Zan'ın Hatayspor'dan ayrılmasının bir tercih meselesi olduğunu ve kulüp için daha nitelikli bir teknik direktör arayışında olduklarını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.