Merkez Bankası Başkanı Karahan açıkladı: ''Asla izin vermeyeceğiz!''

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyonun ön görülenden yüksek seyrettiğini aktardı. Karahan, ''Sıkı para politikamıza devam etmekte kararlıyız.'' dedi.

Merkez Bankası Başkanı Karahan açıkladı: ''Asla izin vermeyeceğiz!''
Yayınlanma:
Güncelleme:

TCMB Başkanı Fatih Karahan yılın 2. enflasyon rakamını açıkladı. Karahan, 'Enflasyon görünümünde kalıcı bir bozulmaya asla izin vermeyeceğiz.'' dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyonla mücadelede kararlılıklarını vurgulayarak, enflasyonun hedeflerle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşlarını koruyacaklarını belirtti. Merkez Bankası İdare Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Karahan, enflasyonun kontrol altına alınması ve fiyat istikrarının sağlanması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini dile getirdi.

fatih-karahan.jpg

Karahan, fiyat artışlarının izlenmesi ve enflasyon beklentilerinin yakından takip edildiğini vurgulayarak, enflasyon görünümünde kalıcı bir bozulmaya izin vermeyeceklerini ifade etti. TCMB'nin temel amacının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirten Karahan, bu doğrultuda sıkı para politikası uygulayacaklarını ve enflasyonun hedefler doğrultusunda seyretmesi için gereken adımları atmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Karahan, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 38, 2025 yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 14 ve 2026 yılı enflasyon beklentisinin ise yüzde 9 olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.