Milli Savunma Bakanı Güler, şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yurt içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirilen etkili operasyonlarla terör örgütlerinin hareket kabiliyetini büyük ölçüde azalttıklarını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Güler, şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı
Yayınlanma:

Bakanlığın açıklamasına göre, Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile birlikte Kırıkkale'deki Mühimmat Komutanlığında şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı.

Güler, burada yaptığı konuşmada, şehit ailelerine ve gazilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

Ülkenin içinde bulunduğu hassas dönemi vurgulayan Güler, Türkiye'nin güvenliği ve huzuru için son bir asrın en kapsamlı ve etkili faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem hudut güvenliğini sağladığını hem de terörle mücadelede önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Güler, "Yurt içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirilen etkili operasyonlarla terör örgütlerinin hareket kabiliyetini büyük ölçüde azalttık. Bu sayede ülkemizin her köşesinde güvenlik ve huzur ortamını sağladık. Aynı zamanda hudutlarımızın güvenliğini en üst seviyede tutarak ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını korumaya devam ediyoruz. Bu çabalarımızla birlikte birçok bölgede güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılarda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Güler, yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin ordunun imkan ve kabiliyetlerini artırdığını belirterek, Fırtına obüsleri, İHA'lar, SİHA'lar, TİHA'lar, taarruz helikopterleri, TCG Anadolu gemisi ve hava savunma sistemleri gibi birçok kritik ürünün ordunun kullanımına sunulduğunu söyledi.

Ayrıca, milli muharip uçak KAAN'ın 21 Şubat'ta gerçekleştirdiği ilk uçuşu hatırlatan Güler, "Artık Türkiye, kendi savaş uçağını üretebilen dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldi. Bu durumdan büyük gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Güler, Kırıkkale'nin savunma sanayisindeki tecrübesiyle Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olduğunu belirterek, savunma sanayisinin istihdama önemli katkı sağladığını ve Roketsan tesisinin tamamlanmasıyla Kırıkkale'nin savunma sanayisi kenti kimliğinin daha da güçleneceğini dile getirdi.

Son olarak, Türkiye'nin güçlü, istikrarlı ve huzurlu bir ortama sahip olmasında en büyük payın kahraman şehitler ve gazilere ait olduğunu vurgulayan Güler, "Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları, bu toprakları bizlere vatan kılmıştır." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.