"Odacılar" örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman merkezli 8 ilde icra edilen "Mahzen-30" operasyonlarında 34 şüphelinin yakalanmasıyla "Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

"Odacılar" örgütü çökertildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya platformlarından yaptığı açıklamaya göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın liderliğinde, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının katkılarıyla Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen operasyonlar neticesinde, Batman merkezli Adana, Aydın, Mersin, Hakkari, Van, Mardin ve İzmir'de eş zamanlı olarak "Mahzen-30" operasyonları düzenlendi.

34 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyonlar kapsamında, firari konumda olan Doğan Güney'in liderliğini yaptığı "Odacılar" adı verilen organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat dahil olmak üzere toplamda 34 şüpheli gözaltına alındı.

Örgütlü bir şekilde "bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyen organize suç örgütü üyelerinin, sosyal medya üzerinden sahte kiralık bungalov ev ilanları yayınlayarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

BİNLERCE MAĞDUR VAR

Zanlıların, mağdurlardan elde ettikleri gelirleri önce yasal bahis platformlarındaki hesaplara aktardıkları, daha sonra bu paraları kendi banka hesaplarına göndererek kaynağını gizlemeye çalıştıkları ve toplamda 18 bin 635 kişiyi mağdur ettikleri belirlendi.

MASAK ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda, suçtan elde edilen mal varlığının aklanması kapsamında, şüphelilere ait olduğu tespit edilen ve toplamda 34 milyon 530 bin lira değerinde işlem hacmi bulunan 1283 banka hesabına el konuldu.

Operasyonlar esnasında, ruhsatsız tabanca, çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka ve kredi kartı ile birçok dijital materyal ele geçirildi.

Yerlikaya, operasyonlarla ilgili olarak "Aziz milletimiz şunu bilmelidir ki, organize suç örgütlerini hangi büyüklükte olursa olsun çökertecek ve adalete teslim edeceğiz. Operasyonlarımız şafak vaktinde de, gün batarken de devam edecek. Batman Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ile MASAK çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah, onların yolunu açık etsin. Milletimizin duaları sizinle." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.