'Orman Benim' kampanyasında 313 ton çöp toplandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Orman Benim" kampanyası kapsamında Türkiye genelinde 313 ton çöp, orman alanlarından toplanarak geri dönüşüme gönderildi.

'Orman Benim' kampanyasında 313 ton çöp toplandı!
Yayınlanma:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün Muğla'da başlatılan kampanyanın Türkiye'nin dört bir yanından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Hava koşulları nedeniyle sadece dört ilde gerçekleştirilemeyen kampanyaya, gençler başta olmak üzere her yaş grubundan vatandaşlar katıldı.

"ORMAN YANGINLARINA KARŞI BU SEZON DA HAZIRLIKLIYIZ''

Yurt genelinde binlerce insan, valilikler ve orman bölge müdürlükleri tarafından belirlenen adreslerde buluşarak kampanyaya katıldı. Bazıları çocuklarıyla, bazıları ise torunlarıyla birlikte etkinliğe iştirak etti.

Özellikle orman içinde yer alan yollarda gerçekleştirilen çöp toplama işlemine Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de katılarak örtü altı temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi.

Bakan Yumaklı, kampanyanın toplumun her kesiminden büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Orman yangınlarına karşı her sezon olduğu gibi bu sezon da hazırlıklıyız. Orman Genel Müdürlüğü ekiplerimiz ülke genelinde teyakkuz halinde bulunuyor" dedi.

Yumaklı, yangınları üç aşamada değerlendirdiklerini ve kampanyanın yangın öncesinde alınması gereken önlemlerden biri olduğunu vurgulayarak, "Amacımız, yangınları kısa sürede söndürmek değil, başlamasını engellemektir" şeklinde konuştu.

Kampanyaya on binlerce vatandaşın katıldığını belirten Bakan Yumaklı, "Toplamda 313 ton çöp toplandı ve bu çöpler geri dönüşüme gönderildi" açıklamasında bulundu.

Yaz aylarının gelmesiyle orman yangınları riskinin arttığına dikkat çeken Yumaklı, "Ülkemizde çıkan orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklıdır. Yangınları engellemenin sorumluluğu hepimizdedir. Vatandaşlarımızdan ormanları korumak adına daha fazla duyarlılık bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.