Öz İplik İş Sendikasından insan odaklı üretim anlayışı uyarısı!

Öz İplik İş Sendikası, iş dünyasının değişen dinamiklerine dikkat çekerek, işçi hakları ve kurumsal sürdürülebilirlik konularında önemli uyarılarda bulundu. Genel Başkan Rafi AY, işçi merkezli bir üretim anlayışının benimsenmesinin ve sosyal adaletin teşvik edilmesinin, iş dünyasının geleceği için kritik olduğunu vurguladı.

Öz İplik İş Sendikasından insan odaklı üretim anlayışı uyarısı!
Yayınlanma:

Öz İplik İş, işçi ve işin geleceği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Genel Başkan Rafi AY, değişmeyen ve dönüşmeyenin kaybolacağını belirterek, sosyal adaleti teşvik eden bir üretim anlayışının benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Firmaların, insanı merkezine almayan, işçisiyle yol yürümeyen ve çevreye duyarlı üretim yapmayan yapılarının uluslararası pazarda yer alamayacağını ifade etti.

''İŞÇİ HAKLARINI İLGİLENDİREN DÜZENLEMELERİN TAKİPÇİSİYİZ''

Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Direktifi'nin önemine değinen Rafi AY, ulusal ve uluslararası düzeyde işçi haklarını ilgilendiren düzenlemelerin takipçisi olduklarını belirtti. Bu direktifin, işçi haklarını ve sendikaların rolünü güçlendirerek sürdürülebilir bir iş dünyası oluşturulmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Rafi AY, tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların artık dönüşmek zorunda olduğunu belirterek, kuruluşlarının sürdürülebilirlik birimleriyle işçilerin refahını ve ülke ekonomisini desteklemeye hazır olduklarını dile getirdi.

oziplikis.jpg

Öz İplik İş, Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetle Mücadeleye İlişkin Direktif'i de değerlendirdi. Öz İplik İş Sendikası Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fulya Pınar Özcan, direktifin işyerlerinde şiddet ve tacizin önlenmesi konusunda eksiklikler içerdiğini belirtse de, AB üye devletlerinin kadına yönelik şiddeti sona erdirmeye yönelik yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Öz İplik İş, Avrupa Parlamentosunun onayladığı direktiflerin iş dünyasının geleceği için kritik olduğunu vurgulayarak, emek gücünü koruyan uygulamaların destekçisi ve takipçisi olacaklarını açıkladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.