Özel günlerin vazgeçilmezi el yapımı mumlar nasıl yapılıyor?

Renkli ve kokulu mumlar düğün, doğum günü veya romantik bir akşam gibi özel anların vazgeçilmezi haline geldi. Hatta kişiye özel mumlar hediyelikler arasına girdi. Peki, kişiselleştirilmiş ve hediye seçenekleri arasına giren mumlar nasıl üretiliyor? Kadın girişimci Şükran Öncel, mum yapımının inceliklerini anlattı. Öncel, parafin veya balmumu kullanarak yapılan bu mumların üretim sürecini anlatırken, her zevke ve isteğe uygun kokulu, şekilli ve renkli seçeneklerin olduğunu vurguluyor.

Özel günlerin vazgeçilmezi el yapımı mumlar nasıl yapılıyor?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Düğün, nişan, sünnet, doğum günü kutlamaları gibi özel günlerin vazgeçilmezi olan mumlar artık hediyelikler arasına da girdi.

Ankara'nın tarihi çarşısı Suluhan'da mum üreten kadın girişimci Şükran Öncel, mum yapımının inceliklerini anadolugazete.com.tr'ye anlattı.

Kutlama kültürümüzün çok genişlediğini vurgulayan Öncel, "Artık insanlar yeni eve taşındıklarında bile ev kutlamaları yapıyor. Bebeğinin cinsiyetini öğrendikten sonra yapılan kutlamalar oldukça arttı. İnsanlar davetlilerine minik hediyeler vererek günlerini özelleştirmeyi seviyor. Mumlar bu tercihlerin başında geliyor." dedi.

kadin.jpeg

HER ZEVKE GÖRE YAPILABİLİYOR

Mum yapımının hayal gücüyle doğru orantılı olduğunu söyleyen Öncel, kokulu, şekilli ve çeşitli süsler eklenerek yapılabilen mumlar kişilerin isteğine göre de şekillendiriliyor.

Şükran Öncel, hediyelik mumların yapım aşamasını şöyle anlattı:

"Parafin veya soya balmumu, fitil, mum kokusu, renklendirici ve mum kalıpları ile parafini veya balmumu eriterek başlıyoruz. Burada dikkatlice eritmek ve alevi düşük tutmak oldukça önemli. Mum kalıbının ortasına fitili yerleştirdikten sonra sabitleyerek fitilin ortasına oturmasını sağlıyoruz. İsteğe bağlı olarak kokuyu veya renklendiriciyi eritilmiş parafine veya balmumuna ekleyin ve karıştırın.

mum-hediye.jpg

Daha sonra da hazırlanan karışımı mum kalıplarına döküyoruz. Fitili sabit tutarak ve karışımı dökmeden önce bir süre bekletiyoruz, böylece fitilin kalıp içinde sabit kalmasını sağlıyoruz. Mumları oda sıcaklığında soğumaya bırakarak, tamamen soğuduktan sonra kalıplardan çıkarabilirsiniz. Mumlar tamamen soğuduktan sonra istenirse şekillendirme yapabilir veya süslemeler ekleyebilirsiniz."

mum3.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.