Pentagon, Ürdün-Suriye sınırındaki saldırıya cevap verileceğini açıkladı

ABD Savunma Bakanı Austin , ABD Başkanı Joe Biden ile birlikte Amerikan kuvvetlerine yönelik saldırılara tahammül gösterilmeyeceğini ve gerekli tüm adımların atılacağını belirtti.

Pentagon, Ürdün-Suriye sınırındaki saldırıya cevap verileceğini açıkladı
Yayınlanma:

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ürdün-Suriye sınırındaki askerlere yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "İran destekli milislerin ABD güçlerine yönelik saldırılardan sorumlu olduğunu biliyoruz ve bu saldırılara, kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." dedi.

Pentagon tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Austin, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bölgede görev yapan ABD ve Koalisyon güçlerine yönelik dün gece gerçekleşen saldırının, 3 ABD askerinin hayatını kaybetmesi ve diğer Amerikan askerlerinin yaralanmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Bakan Austin, "İran destekli milislerin ABD güçlerine yönelik saldırılardan sorumlu olduğunu biliyoruz ve bu tür saldırılara, kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." açıklamasını yaparak ABD'nin kararlılığını vurguladı.

Austin ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden ile birlikte Amerikan kuvvetlerine yönelik saldırılara tahammül gösterilmeyeceğini ve gerekli tüm adımların atılacağını belirtti.

Biden, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üsse düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. CENTCOM da saldırıda 25 kişinin yaralandığını bildirmişti. Ürdün hükümeti ise saldırının ülke topraklarından ziyade Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.