Periodontoloji nedir? Periodontoloji nasıl tedavi edilir?

Periodontoloji, dişleri çevreleyen yumuşak ve sert dokuların yapısını, bu dokularda meydana gelen problemlerle ve bu problemleri teşhisi, tedavisi ile ilgileniyor. Peki, Periodontoloji nedir? Periodontoloji nasıl tedavi edilir? Detaylar haberimizde…

Periodontoloji nedir? Periodontoloji nasıl tedavi edilir?
Yayınlanma:

Diş eti hastalıkları, diş etlerinin ve dişleri destekleyen dokuların iltihaplanması olarak karşımıza çıkıyor. Diş eti hastalığı, diş etlerinin şişmesine, kızarmasına ve kanamasına neden oluyor. İlerlemiş diş eti hastalığı, diş kaybına yol açıyor.

Diş eti hastalıklarının en yaygın nedeni, diş plağı adı verilen bakteri plağı olarak biliniyor. Diş plağı, diş fırçalanmadığı veya diş ipi kullanılmadığı zaman dişlerin üzerinde birikir. Diş plağı, diş etlerinde iltihaplanmaya ve diş eti çekilmesine neden oluyor.

DİŞ ETİ HASTALIĞI NEDENLERİ NELERDİR?

agiz.jpg

  • Sigara kullanımı
  • Genetik faktörler
  • Hormonal değişiklikler
  • Bazı ilaçlar
  • Stres

Diş eti hastalıklarının tedavisi, hastalığın şiddetine bağlı olarak değişiyor. Erken dönem diş eti hastalıklarında, diş plağının ve diş taşının temizlenmesi yeterli olabiliyor. Bu işlem, diş hekimi tarafından yapılan profesyonel bir temizlik ile gerçekleştiriliyor.

İlerlemiş diş eti hastalıklarında, profesyonel temizlik ile birlikte ilaç tedavisi veya cerrahi müdahale gerekebiliyor.

Diş eti hastalıklarının önlenmesi için; günde iki kez diş fırçalamak, günde bir kez diş ipi kullanmak, diş hekimine düzenli olarak gitmek, diş eti hastalıklarına erken tanı ve tedavi, diş kaybını önlemeye yardımcı oluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.