Porselen gibi cildin ilacı mutfakta çıktı!

Asyalı kadınların parlak ve beyaz cildinin sırrı ortaya çıktı! Son yıllarda merak edilen bu cildin kaynağı pirinç suyundan geliyor.

Porselen gibi cildin ilacı mutfakta çıktı!
Yayınlanma:

Güzellik trendlerinin yeni merkezi olarak TikTok belirgin bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Makyaj alışkanlıklarımızı şekillendiren ve yaratıcı görünümleriyle dikkat çeken bu platformun son keşfi ise pirinç suyu toniği oldu.

Pirinç suyu toniği, oldukça basit bir tarifle hazırlanabiliyor ve parlak bir cilde kavuşmanıza yardımcı olurken aynı zamanda cilt bariyerinizi de onarıyor. Bu tonik ayrıca cildi nemlendirirken lekeleri gidermeye ve kırışıklıkları azaltmaya da yardımcı oluyor. TikTok'un bu popüler trendi, güzellik rutinlerimize yeni bir soluk getiriyor.

PİRİNÇ SUYU TONİĞİ NASIL YAPILIR?

Pirinç suyu toniği yapmak için ihtiyacınız olan tek şey pirinç ve su.

İlk adım olarak, 2 su bardağı pirinci soğuk suyla iki kez yıkayıp süzün. Bu işlem, pirincin üzerindeki fazla nişastayı ve kirleri temizlemenize yardımcı olur. Daha sonra yıkanmış pirincin üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra suyunu süzün.

Elde ettiğiniz pirinç suyunu cam bir şişeye dökün. Bu toniği 1-2 gün oda sıcaklığında bekletin ve sonra buzdolabında saklayarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu basit tarifle hazırlanan pirinç suyu toniği, cildinizi nemlendirirken lekeleri gidermeye ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olabilir. Güzellik rutininize katkı sağlayacak bu doğal toniği deneyebilirsiniz.

PİRİNÇ SUYUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

  • Yaşlanma ve kırışıklık karşıtı
  • Cildi genç ve canlı tutar
  • Kızarıklık ve güneş lekelerini azaltarak cilt tonunu eşitler
  • Cilde parlaklık ve nem kazandırır
  • Ciltte ki yağı temizler, siyah nokta ve gözenekleri azaltır

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.