Prof. Dr. Cevat Yakut hayatını kaybetti!

Türkiye ve dünya çapında tanınmış kalp cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Cevat Yakut'un 82 yaşında vefat ettiği bildirildi. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kurucu başhekimi olan Yakut'un ölüm haberi, hastane yönetimi tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

Prof. Dr. Cevat Yakut hayatını kaybetti!
Yayınlanma:

Açıklamada, Prof. Dr. Cevat Yakut'un tıp dünyasına sunduğu değerli katkılar ve kalp nakli alanındaki öncülükleri vurgulandı. Türkiye'de kalp nakli cerrahisinin öncülerinden biri olan Yakut'un, Koşuyolu Kalp Hastanesi'nin kuruluşundan itibaren önemli bir rol üstlendiği belirtildi.

Prof. Dr. Cevat Yakut'un yaşamı boyunca kalp damar cerrahisi alanında yapmış olduğu çalışmalar ve sağlık sektörüne katkıları takdirle anıldı. Hastane yönetimi, onun ardından "Türkiye'de kalp naklinin öncülerinden ve Koşuyolu Kalp Hastanesi'nin kurucu başhekimi" olarak tanımladığı Yakut'u sonsuzluğa uğurladıklarını ifade etti.

Türk tıp camiası, Prof. Dr. Cevat Yakut'un kaybıyla derin bir üzüntü yaşarken, onun bıraktığı mirasın ve yapmış olduğu çalışmaların öneminin daima hatırlanacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.