Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: ''Kalite, kalite ve kalite...''

TEI Yönetim Kurulu Başkanı, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Müh. Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk son yazısında 'kalite' kavramını geçmişten günümüze geniş bir pencereden inceledi.

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: ''Kalite, kalite ve kalite...''
Yayınlanma:

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, haber.aero adlı internet sitesinde yayımlanan makalesinde, ''Kalite; performans, özellik, güvenilirlik, uygunluk, dayanıklılık, hizmet görme yeteneği, estetik vb. açılardan çok boyutlu olması nedeniyle kullanım amacına göre değişik anlamlar taşımaktadır. Tarihten günümüze Genichi Taguchi, Joseph Juran, Kaoru Ishikawa, W. Edwards Deming gibi pek çok isim tarafından kalite konusunda tanımlamalar yapılmış olup kalite en yalın hâli ile müşteri beklentilerinin karşılanma oranıdır. Son dönemlerde bu tanım daha da genişletilerek müşteri beklentilerinin üzerine çıkmak için çaba harcanması şekline gelmiştir'' değerlendirmesini yaptı.

Öztürk, ''Kaliteyi etkileyen birçok faktör vardır. Tasarım kalitesi, malzeme kalitesi, üretim süreci, kalite kontrolü ve müşteri memnuniyeti gibi faktörlerin dikkatle yönetilmesi, işletmelerin rekabet avantajı elde etmelerine ve müşteri beklentilerini karşılamalarına imkân tanır'' ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.