Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Hatay depremi yorumu

Yerbilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay'da Antakya merkezli meydana gelen depremin, 6 Şubat'taki depremlerin artçısı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Hatay depremi yorumu
Yayınlanma:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremi saat 21.24'te duyurdu.

Yerbilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin artçı olduğunu belirterek, halkın kaygılanmaması gerektiğini vurguladı. Ercan, İskenderun ve Üçgedik bölgesindeki depremin Antakya ile Defne'de hissedildiğini belirterek, bu depremin 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin artçısı olduğunu ifade etti. Ayrıca, 2024 yılında Hatay'da küçük ve orta artçı depremlerin devam edeceğini ancak büyük bir deprem beklentisinin olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Ercan, depremlerin ülke genelinde olağan seyrinde devam ettiğini, bu nedenle halkın endişelenmemesi gerektiğini belirterek, özellikle Belen'de meydana gelen depremin sıradan ve beklenen bir durum olduğunu ifade etti. Son olarak, bugünkü depremin önemsiz olduğunu ve vatandaşların normal günlük aktivitelerine devam edebileceklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.