Rusya'dan İran ve İsrail'e çağrı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği hava saldırılarına ilişkin bir açıklama yaparak tarafları itidalli davranmaya çağırdı. Açıklamada, bölge devletlerinin mevcut sorunları siyasi ve diplomatik yollarla çözeceği umudunun dile getirildiği belirtildi.

Rusya'dan İran ve İsrail'e çağrı
Yayınlanma:

İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin yapılan açıklamada, İran'ın saldırıları meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Şam'daki Büyükelçiliğine yönelik saldırılara cevap olarak gerçekleştirdiği hatırlatıldı. Ayrıca, İsrail'in Şam'daki saldırısının Rusya tarafından şiddetle kınandığına vurgu yapıldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Batılı üyelerinin tutumu nedeniyle İran'a uygun yanıt verilemediği ifade edilen açıklamada, Rusya'nın bölgede yaşanan gerilimlerden büyük endişe duyduğu ve sorumsuz eylemlerle körüklenen krizlerin gerilimi artırabileceği belirtildi.

Açıklamada, tüm tarafların itidalli davranmaya çağrıldığı ve mevcut sorunların siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, uluslararası toplumun yapıcı bir rol üstlenmesinin öneminin altı çizildi.

İran ile İsrail arasındaki gerilimin öne çıktığı açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından yaşanan gelişmelere dikkat çekildi. İsrail'in Şam'daki konsolosluk binasına yönelik saldırısı ve İran'ın misilleme olarak gerçekleştirdiği saldırılar hatırlatıldı.

Son olarak, İran'ın dün gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili detaylar ve tarafların aldığı pozisyonlar aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.