Seçil Erzan ve milyon dolarlık vurgun: Perdenin arkasındakiler

Türkiye'nin gündemini meşgul eden konulardan bir taneside Seçil Erzan ve kamuoyunun yakından tanıdığı mağdurları... Gerçekleştirilen operasyonla cezaevine gönderilen Erzan'ın ifadeleri, verdiği isimler ve 'korktuğu' kişiler dikkat çekiyor.

Seçil Erzan ve milyon dolarlık vurgun: Perdenin arkasındakiler
Yayınlanma:

HABER MERKEZİ

Son zamanlarda Türkiye gündemini sarsan fon skandalı, Atilla Baltaş'ın ihbarı üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün İstanbul Göktürk'te gerçekleştirdiği baskınla ortaya çıktı. Bu operasyonun odak noktasında, özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan'ın gözaltına alınması yer aldı. Söz konusu baskın, 'Fatih Terim Fonu' adı altında iddia edilen dolandırıcılık soruşturmasının kapısını araladı.

Seçil Erzan'ın evinde yapılan arama sonrası, şüpheli hakkında nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama kararı çıktı. Bu süreçte, ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu bir dolandırıcılık şüphesiyle ilgili yaklaşık 80 milyon doların kaybolduğu ifade edilen bir soruşturma gün yüzüne çıktı.

DAVA SEYRİ BÜYÜYOR

İddialara göre, Erzan, özel bir bankanın müşterilerine yüksek getirili bir kapalı fon sistemi önererek yatırım talep etti. Yatırımcılar, topladıkları milyonlarca doları Erzan'a teslim etti ancak vade gelip ödeme yapılmayınca mağdur olduklarını fark ettiler.

Yapılan incelemeler sonucunda Erzan'ın, banka kayıtlarına girmeden vergi yaratmayacak bir kazanç sistemi üzerine kurduğu anlaşıldı. Bu sistem, futbolcular ve iş insanları gibi ünlü kişileri yüksek getiri vaadiyle cezbetmişti.

Fatih Terim'in adının geçtiği 'Fatih Terim Fonu' iddiası da bu süreçte gündeme geldi. Şikayetçiler, Erzan'ın kendilerine Fatih Terim adına kayıtlı bir fon olduğunu söylediğini ancak bu fonun gerçek olmadığını ve dolandırıcılık olduğunu fark ettiklerini ifade etti.

Bu süreçte, Fatih Terim'in yanı sıra Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Semih Kaya gibi futbol tanınmış isimlerin de mağdur olduğu olayda 19 kişinin dolandırıldığı belirtiliyor.

NASIL ORTAYA ÇIKTI?

DenizBank, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Levent Büyükdere Caddesi Şube Müdürü Seçil Erzan'ın, iş insanı Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisiyle aldığı 2 milyon doları bir ay içinde 3 milyon dolara çıkaracağını söyleyerek edindiği iddiasını şikayet etti.

Şube müdürüne ulaşılamaması üzerine Çeviker, durumu bankaya bildirdi. Yapılan araştırmada Erzan'a ulaşılamaması nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu ve İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Seçil Erzan ile birlikte 5 sanık hakkında 18 mağduru dolandırdığı iddiasıyla 14 farklı eylemden dava açıldı.

FATİH TERİM'İN AVUKATI SESSİZLİĞİ BOZDU

Fatih Terim'in avukatı Tufan Karataş, Terim'in 3-3.5 milyon dolarının kayıp olduğunu belirtti. "Fatih Terim Fonu" adı altında toplamda 45 milyon doların üzerindeki parayı topladığı iddia edilen Erzan hakkındaki suçlamalara ilişkin avukat Karataş, Terim'in fon adı altında para vermediğini ve tüm yatırımların hesaplar üzerinden işletildiğini ifade etti.

Karataş, Erzan ile Terim arasında para alışverişi olmadığını, sadece banka hesapları üzerinden işlemlerin gerçekleştiğini belirterek, "Erzan'la yok. Banka ile var. Hesaplarında yatan para üzerinden Seçil yatırımlarda değerlendirdi." dedi. Terim'in Erzan'a elden mi yoksa hesaptan mı para gönderdiği sorusuna ise Karataş, "Seçil'in kontrolünde olan ve istediği gibi girip çıktığı bir hesap. 'Hocam şu kağıdı alacağız' diyor. Saha kenarında topluca oldu bittiyle evrakı imzalatıyor." şeklinde cevap verdi.

Karataş, Terim'in "Hesabımda 3 milyon dolar var" ifadesine yöneltilen soruya ise, "Geçmişten beri olduğunu zannettiği para, bu para. Bize göre hesapta 3-3,5 milyon dolar olması lazım. Gerçekten alıp satmış. Ama olması gereken 3-3.5 milyon dolar ortada yok." açıklamasında bulundu.

DOSYA KABARIK

'Özel belgede sahtecilik' ve 'Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' suçlarıyla yargılanan sanık Erzan hakkında 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianamede diğer sanıkları için Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

20 Kasım günü İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 mahkemeye çıktı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e erteledi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Seçil Erzan'ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında 'bankacılık zimmeti' suçundan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) 'yazılı başvuruda bulunulmasına yer olmadığı' yönündeki hükmünden dolayı verilen takipsizlik kararına itiraz edildi.

SEÇİL ERZAN'DAN 'TEHDİT EDİLDİM' İDDİASI

Kanal D Haber'den Ertan Büyükahıska ve Özcan Karaçam özel haberinde, Seçil Erzan'ın yaşadığı senet ve faiz tartışmalarının tehditlere dönüşerek ulaştığına dair şok edici görüntülere ulaştı.

Görüntülerde, Erzan'ın evinden alınıp boş bir araziye götürülerek tehdit edildiği ve zorla video çekildiği ortaya çıktı. Video kaydında Erzan'ın, bir kişinin Moci diye hitap ettiği ve iddianamede adı geçen İranlı Mojtaba Hakani'ye olan borçlarını reddettiği görülüyor. Erzan, “Moci'nin ve Nazlı’nın senetlerinde bir çıkarı olmadığını” ifade ederek, hiçbir para almadığını dile getiriyor.

Erzan ayrıca, Süleyman Aslan'dan 1.350.000 dolar aldıktan sonra, 2.650.000 dolar geri ödediğini ifade ediyor. Videoda, Aslan'a fazla miktarda faiz ödediğini iddia ediyor.

Olay tehditlerle sınırlı kalmamış. Hakani'nin Erzan'ı senedi alması için baskı yaptığı, ancak Erzan'ın istenen parayı alamadığı ve tehditlere maruz kaldığı ortaya çıktı. Erzan, Hakani'nin kuzeni aracılığıyla tehditler aldığını belirtti.

Hakani, Erzan'ı evinden alarak boş bir araziye götürmüş ve tehditlerine devam etmiş. Erzan, Bakırköy Kadın Tutuk Evi'nde tutulduktan sonra, dün itibariyle Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne nakledildi ve tek kişilik hücrede tutuluyor.

ERZAN SONRASI BANKALARDA KIRMIZI ALARM

Seçil Erzan dolandırıcılık dosyasının patlak vermesinin ardından bankalar farklı önlemler almaya başladı. Birçok banka aynı görevde uzun süre boyunca bulunan müdürlerin yer değiştirilmesine karar verdi.

Bu hareketle birlikte 5 yıldan uzun süre aynı görevde yer alan müdürler ve personeller farklı şubelere tayin edildi.

Seçil Erzan dolandırıcılık skandalının köprünün altından daha çok su götüreceği aşikar... Erzan'ın mahkemede dahi ismini vermediği ve 'korkuyorum' dediği kişi, bu dolandırıcılık çemberine dahil olan diğer şahısların da dava dosyasına dahil edileceği düşünülüyor. Ancak en önemli noktalardan biri kayıp olan 20 milyon doların nerede olduğu... Öyle ki, Erzan'ın paraları İsveç'e götürdüğü de iddialar arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.