Seçimi kaybeden AK Partili eski başkandan skandal açıklama: AK Parti'ye bu kez de 'Aç Türkler' eleştirisi

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın ıstakoz paylaşımına yönelik tepkiler henüz dinmemişken, seçimi kaybeden bir AK Partili eski belediye başkanının sosyal medyada yaptığı "Çekilin aç Türkler tatilden dönüyor" paylaşımı da geniş çapta tepkiye neden oldu.

Seçimi kaybeden AK Partili eski başkandan skandal açıklama: AK Parti'ye bu kez de 'Aç Türkler' eleştirisi
Yayınlanma:

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin önceki dönem belediye başkanı AK Partili Ekrem Yavaş, bayram tatili dönüşü yollarda oluşan yoğunluğu sosyal medya hesabından "Çekilin aç Türkler tatilden dönüyor" notuyla paylaştı. Bu paylaşım, vatandaşlar arasında büyük tepki topladı ve hızla yayılarak eleştirilere maruz kaldı.

Tepkilerin artması üzerine Yavaş, söz konusu paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı. Ancak bu hareketi, toplumda ve sosyal medyada daha geniş bir tartışma başlattı. Kendisinin de tatilden döndüğünü söylediği insanlarla aynı yöne gittiği görünen Yavaş’a X’te yoğun tepkiler oluştu. Yavaş’ın paylaşımını silmesi sonrası da eleştiriler sürerken ‘Aç Türkler’ etiketi en fazla paylaşım yapılan etiketlerin başında geliyor.

Sındırgı'da 2019 seçimlerinde yüzde 50 oy alan Yavaş, 2024'te oyların yüzde 40'ını aldı ve yüzde 52 oy kazanan CHP Adayı Serkan Sak'ın gerisinde kaldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.