Sibergöz operasyonlarında 51 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Sibergöz operasyonlarında 51 gözaltı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda operasyonun detaylarını paylaştı.

Operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, operasyonun Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya'da düzenlendiğini açıkladı.

Operasyonların detaylarına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

  • Şırnak merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazanç vaadiyle vatandaşların dolandırıldığı tespit edilen 32 şüpheli yakalandı.
  • Manisa merkezli olarak düzenlenen operasyonda, forex üzerinden vatandaşların dolandırıldığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı.
  • Siirt merkezli olarak yapılan operasyonda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşların kişisel verilerinin ele geçirilerek "FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı" iddiasıyla dolandırıcılık yapıldığı tespit edilen 3 şüpheli yakalandı.
  • Diyarbakır merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, internet sitesi üzerinden sahte araç ilanı verilerek vatandaşların dolandırıldığı belirlenen 3 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit edildiğini belirtti. Operasyon kapsamında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konulduğu da açıklandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.