Simit fiyatında Ticaret Bakanlığı ayarı

Tacirler ve sanayiciler tarafından üretilen malların ve sunulan hizmetlerin azami fiyat tarifelerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Simit fiyatında Ticaret Bakanlığı ayarı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bu değişiklik, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Artık, simit fiyatlarında olası bir artış için Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşü gerekmektedir.

Değişiklik, şu ayrıntıları içermektedir:

Tarifeler, yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe konur. Tarife belirlenirken ilgili meslek komitesinin görüşü alınır. Meslek komitesi, görüşünü en geç on beş gün içinde bildirmelidir. Ancak, simit fiyatlarını içeren ekmek tarifesinin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; Ticaret İl Müdürü, Tarım ve Orman İl Müdürü, esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır.

Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü dikkate alınarak yönetim kurulu, Ticaret Bakanlığının olumlu görüşü alındıktan sonra oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklifi Meclis'in onayına sunar. Ancak, Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, yönetim kurulu tarafından hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Bakanlık görüşü alındıktan sonra Meclis'in onayına sunulur.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.