Sünnet kutlamalarında kıyafet seçimi: Modeller arasındaki farklar nelerdir?

Sünnet kıyafetleri, erkek çocuğunun bu gününü kutlarken giydiği kıyafetler olarak adlandırıldı. Geleneksel olarak, beyaz takım elbiseler bu ritüel için tercih edilirken, günümüzde sünnet kıyafetleri çeşitliliğin bir yansıması haline geldi. Sünnet kıyafetleri satan Altuğ Gürlek, “Müşteriler renkten ziyade modele göre seçim yapıyor” ifadelerini kullandı.

Sünnet kutlamalarında kıyafet seçimi: Modeller arasındaki farklar nelerdir?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Sünnet, pek çok kültürde erkek çocukların hayatlarında önemli bir dönüm noktasını temsil eden bir ritüel oldu. Ancak, bu ritüel, zamanla modernleşmekten ziyade geleneksel yorumlarla da şekillenmeye başladı.

Renkli ve modern kesimler, geleneksel beyazın yerini alırken, bu değişim sünnet kutlamalarına yeni bir boyut kazandırdı.

MODELLER AİLELERİ YANSITIYOR

Sünnet kıyafeti satıcısı Altuğ Gürlek, “Renk olarak tercih edilmesinden ziyade kıyafetin modeline göre seçim yapıyor. Pelerinli ve kaftan modellerimiz var. Pelerinli model eski bir model, biz çocukluğumuzda bunları giyiyorduk. Kaftanlı model de padişahların giydiği kıyafet modellerinden ilham alınarak üretilmeye başlandı” dedi.

untitled-1-003.jpg

Kıyafetlerin renk seçiminin tamamen zevke göre olduğunu dile getiren Altuğ Gürlek, “Renk tamamen zevk ile alakalı ama bu kıyafetlerde renkler bellidir. Krem-lacivert, beyaz-lacivert, beyaz-bordo gibi renkler asıl renklerdir. Son zamanlarda da bu renklere ek olarak siyah renk de kullanılmaya başlandı. Onda da pelerini siyah oluyor geri kalanı beyaz renk olarak üretiliyor ” dedi.

Altuğ Beye göre, sünnet kıyafetlerinde kullanılan renkler ve modeller, çocuğun kişiliğini ve ailenin tercihlerini yansıtıyor. Altuğ Gürler, “Geleneksel kişiler kaftanlı modeli seçiyor. Daha modern olan aileler ise pelerinli modeli tercih ediyorlar.”

untitled-1-004.jpg

KİRALAMA VE FİYATLANDIRMADA EKONOMİK SEÇENEKLER

Kiralama yaptıklarını da dile getiren Altuğ Gürler, “Kiralama yapıyoruz çünkü herkesin bütçesi yetmiyor. Bazı ailelerin iki ya da üç çocuğu oluyor onlar için kiralamak daha avantajlı. Neticede, çocuk 10 dakika giyip fotoğrafı çekilecek. Bu kiralama tamamen bütçesi ile alakalı bir durum. Pelerinli modellerde genellikle kiralama olmuyor. Kaftanlı modellerde ise bin liradan kiralama yapıyoruz” dedi.

Müşterinin fiyat araştırması yapması gerektiğini dile getiren Altuğ Gürler, “Müşteri fiyat araştırmasını kesinlikle yapmalı. Pelerinli modeller kaftanlıya göre daha ucuzdur. Pelerinli modellerin ortalama fiyatı bin 500 lira, kaftanlı modellerin ortalama fiyatı da 3 bin 500 lira. Kaftanlı olanları daha pahalı satıldığı yerler de mevcut” ifadelerini kullandı.

Sünnet kıyafetlerinin evrimi, kültürel değişimin bir parçası olarak görülüyor. Geleneksel ve modern unsurların bir araya geldiği bu ritüel, çocukların hayatlarında önemli bir dönemi kutlarken ailelerin ve toplumların değerlerini yansıtıyor. Sünnet kıyafetleri, geçmişten günümüze uzanan zengin bir kültürel mirası temsil ederken, aynı zamanda geleceğe yönelik değişen bakış açılarını da yansıtıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.