TESK Başkanı Palandöken: ''Tatil yapma şartları kolaylaştırılmalı''

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dokuz günlük bayram tatili sürecinde otel fiyatlarının yükselmesiyle yerli turistlerin yurtdışına yönelme eğilimlerinin arttığını belirterek, konaklama fiyatlarında makul düzeyde kalınması çağrısında bulundu. Palandöken, Türkiye'nin turizm gelirlerini artırmak amacıyla iç turizme destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

TESK Başkanı Palandöken: ''Tatil yapma şartları kolaylaştırılmalı''
Yayınlanma:

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, 2024 yılında turizm sektöründen önemli katkılar beklenirken yerli turistin yurtdışına çıkarak döviz çıkışının engellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Bayram tatilinde 6,8 milyon kişinin hava yoluyla seyahat ettiğine dikkat çeken Palandöken, döviz kurlarındaki artış ve enflasyonun etkisiyle otel fiyatlarının yükseldiğini, bu durumun yerli turistlerin yurt içinde seyahat etmelerini zorlaştırdığını ifade etti.

Özellikle vize sorununun kalkmasıyla birlikte yurtdışı tatilinin daha cazip hale geldiğini belirten Palandöken, yerli turistin ülke içinde tatil yapabilmesi için teşvik mekanizmalarının ve promosyonların tanınması gerektiğini söyledi. Palandöken, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartlarının kolaylaştırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

TURİZMDE POTANSİYELİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR ŞART

TESK Genel Başkanı, Türkiye'nin coğrafi konumu, doğal turizm kaynakları, tarihi zenginlikleri ve geniş mutfağıyla turizm açısından büyük potansiyele sahip olduğunu belirtti. 2023 yılında 56,7 milyon turistin Türkiye'yi tercih ettiğini ve turizm gelirinin 54,3 milyar doları bulduğunu hatırlatan Palandöken, bu başarıyı daha da artırmak için çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Palandöken, turizmin mevsimsellikten kurtarılması ve yılın her ayında canlı tutulması gerektiğini, bunun yanı sıra sağlık, gastronomi ve kültür turizminin daha fazla önemsenmesi gerektiğini ifade etti. Yerli üretimlerin ve yöresel ürünlerin tanıtımının turizmdeki rolünün artırılması gerektiğini belirten Palandöken, havaalanları, otogarlar ve oteller gibi turistlerin yoğun olduğu noktalarda Türk misafirperverliğinin ve ürünlerin tanıtımını içeren broşürlerin dağıtılmasının önemli olduğunu vurguladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turizm gelirinin yabancı ülkelere kaçmaması için ülke genelinde yerli turizme yönelik teşviklerin ve desteklerin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.