Türk Halk Müziği Şakir Öner Günhan, gözyaşları eşliğinde defnedildi

Türk Halk Müziği ve TRT sanatçısı Şakir Öner Günhan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti. Günhan için Bitez Mahallesi'ndeki Gülsevim Rüştü Kaynak Camisi'nde bir tören düzenlendi ve cenazesi kılınan namazın ardından Bitez Mezarlığı'na defnedildi.

Türk Halk Müziği Şakir Öner Günhan, gözyaşları eşliğinde defnedildi
Yayınlanma:

Cenaze törenine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, sanatçının ailesi, yakınları, sevenleri ve bazı sanatçılar ile vatandaşlar katıldı. Müzisyen Bora Gencer, Günhan'ın bugün doğum günü olduğunu belirterek, acı haberle derinden sarsıldıklarını ifade etti. Gencer, son birkaç yılda bazı yakınlarını kaybettiklerini ve geçen ay oyuncu Bahar Öztan'ın vefat ettiğini hatırlattı. Gencer, Günhan'ı her zaman güler yüzüyle hatırlayacaklarını ve çok değerli bir kişi olduğunu vurguladı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Rıfat Kurt da önemli bir ismi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Merhum sanatçının oğlu Ozan Günhan, babalarının hastalık sürecinde kendilerine destek olanlara teşekkür ederek, onların varlığıyla her zaman yalnız olmadıklarını hissettiklerini belirtti.

Eski TRT Genel Müdürlerinden Yücel Yener, Şakir Öner Günhan'ı kardeşi gibi sevdiğini ve onun kaybıyla derin bir üzüntü yaşadığını söyledi. Günhan'ın, Türk Halk Müziği camiasında önemli bir yeri olduğu ve sanat dünyasında büyük bir boşluk bıraktığı ifade edildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.