Türkiye, evlenmede de boşanmada da lider

Avrupa'nın evlenme ve boşanma istatistiklerine göre Türkiye, her iki alanda da önde gelen ülkeler arasında yer alıyor ve bir alanda diğer Avrupa ülkelerinden büyük farkla ayrılıyor.

Türkiye, evlenmede de boşanmada da lider
Yayınlanma:

Avrupa'da evlenme oranlarında birinci sırada olan Türkiye, boşanma oranlarında ise üçüncü sırayı almaktadır.

Eurostat'ın 1964-2022 verilerini içeren son raporuna göre, Türkiye nüfusa göre evlenme oranlarının en yüksek olduğu ülkedir. 2022'de binde 6,8 evlenme oranıyla Türkiye, Arnavutluk ile birlikte birinci sıradadır. İki ülkeyi Macaristan (binde 6,6), Letonya (binde 6,3) ve Romanya (binde 6,2) takip etmektedir. Evlenme oranlarının en düşük olduğu Avrupa ülkeleri ise Slovenya ve İtalya (binde 3,2) ile Portekiz (binde 3,5) olarak belirlenmiştir.

Türkiye'deki evlenme oranlarında bir düşüş yaşandığı da dikkat çekmektedir. 1980'de Türkiye'deki evlenme oranı binde 8,2 iken, bu oranın zamanla azaldığı gözlemlenmektedir.

Boşanma oranlarında ise 2022 yılında Türkiye, binde 2,1 ile İsveç'le üçüncü sırayı paylaşmaktadır. En yüksek boşanma oranlarına sahip ülkeler ise Letonya (binde 2,9) ve Litvanya (binde 2,6) iken, Malta (binde 0,9) ve Slovenya (binde 1) listenin alt sıralarında yer almaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.