Uzman isim Prof. Dr. Orhan Şen, yaz sıcaklarının geleceği tarihi açıkladı!

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte Türkiye'nin büyük bir kısmı sağanak yağışların etkisi altına girdi. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaklaşan hava değişikliği hakkında açıklamalarda bulunarak beklenen yaz sıcaklarının ne zaman başlayacağını belirtti.

Uzman isim Prof. Dr. Orhan Şen, yaz sıcaklarının geleceği tarihi açıkladı!
Yayınlanma:

Prof. Dr. Şen, pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların 2-3 derece artacağını ve yaz sıcağına benzer günlerin 14 Mayıs'tan itibaren başlayacağını söyledi. Özellikle İstanbul'da sıcaklık pazartesi günü 19-20 dereceye yükselecek ve çarşamba günü 23 dereceye kadar çıkacak. Bu durumun İstanbul'da mevsim ortalamalarına ulaşılmasını sağlayacağını ifade etti.

Karar'ın haberinde, bazı bölgelerde kuvvetli yağışların devam edeceğini belirten Şen, Sinop, Kastamonu, Kayseri, Niğde ve çevresinde kuvvetli yağmur beklendiğini dile getirdi. Bu yağışların yer yer yıldırım, su baskını gibi olumsuz etkilere neden olabileceğini söyledi.

Ayrıca Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde ziraî don riskine dikkat çeken Şen, özellikle Marmara'nın güneyi ve doğusu ile İç Anadolu'da don olayı yaşanabileceğini vurguladı. Bu durumun tarımsal üretim için önemli bir risk oluşturduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.